Ντροπή! Έκοψαν τη σύνταξη από το γιο του ήρωα των Ιμίων Χριστόδουλου Καραθανάση

Newsbomb

Χωρίς καμία ενημέρωση κόπηκε η σύνταξη του που έπαιρνε

Εξαιτίας της γραφειοκρατίας και τα κενά του νόμου, ο Γιάννης Καραθανάσης, γιος του ήρωα Αντιπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση που έπεσε το 1996 στα Ίμια,  έχασε πρόωρα τη σύνταξη του πατέρα του που λάμβανε ως «ορφανό τέκνο».

Ο 24χρονος που έως πρόσφατα έπαιρνε τη σύνταξη, χωρίς κανένας να τον ενημερώσει κόπηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έξι μήνες νωρίτερα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τα «ορφανά τέκνα» συνεχίζουν να λαμβάνουν τη σύνταξη του νεκρού πατέρα τους και μετά το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον σπουδάζουν και μέχρι να συμπληρώσουν το 24ο έτος.

Στην περίπτωση του Γιάννη Καραθανάση, η σύνταξη – βοήθημα κόπηκε νωρίτερα και πριν ολοκληρωθούν οι σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ανάλογες περιπτώσεις αντιμετωπίζουν και άλλα παιδιά, που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα στο χρονικό περιθώριο που ορίζει ο νόμος.

Η κυρία Ειρήνη Ζωγραφάκη, μητέρα του Γιάννη Καραθανάση και σύζυγος ενός εκ των τριών ηρώων των Ιμίων, επισημαίνει τα κενά του νόμου που αφήνει «ξεκρέμαστα» παιδιά που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους ή τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έχουν ανάγκη την οικονομική ενίσχυση που λαμβάνουν, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

«Ο νόμος λέει πως το ορφανό τέκνο συνεχίζει να λαμβάνει τη σύνταξη του πατέρα του έως το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζει. Τι γίνεται όμως με τα παιδιά εκείνα που δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους έως το 24ο έτος της ηλικίας τους, λόγω προβλημάτων; Ή αν πχ ξεκίνησαν αργοπορημένα τις σπουδές τους», διερωτάται η μητέρα του Γιάννη Καραθανάση, ζητώντας από τους αρμόδιους να δείξουν ενδιαφέρον για τα «πρακτικά κενά» του νόμου, που δημιουργούν πολλά προβλήματα σε παιδιά που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση όπως ο γιος της.

Παράλληλα η Ειρήνη Ζωγραφάκη ζητάει και εξηγήσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτου για τους λόγους που «έκοψε» τη σύνταξη έξι μήνες νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης

Επικίνδυνα «παιχνίδια« Τσίπρα: Συνδέει τη Συμφωνία των Πρεσπών με το Κυπριακό

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved