ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για προσγείωση αεροπλάνου στο Ηράκλειο Κρήτης

Συναγερμός για προσγείωση αεροπλάνου στο Ηράκλειο Κρήτης
Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική
pixabay

Πώς η αφρικανική σκόνη σήμανε συναγερμό για προσγείωση αεροπλάνου στο Ηράκλειο

Έντονη αναστάτωση προκλήθηκε κατά την διάρκεια της πρώτης πρωινής πτήσης που εκτελούσε το δρομολόγιο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το «Νίκος Καζαντζάκης».

Το αεροπλάνο, σύμφωνα με flahsnews.gr, μόλις «πάτησε» στον αεροδιάδρομο του «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, εμφάνισε πυκνούς καπνούς στον έναν κινητήρα του.

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική και ένα όχημα πλησίασε το αεροπλάνο όπου διαπιστώθηκε ότι οι καπνοί προκλήθηκαν λόγω της μεγάλης συσσώρευσης αφρικανικής σκόνης.

Μόλις ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, το αεροπλάνο αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου για το ταξίδι της επιστροφής στα Σπάτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΕΧΕΙ «ΣΚΕΠΑΣΕΙ» ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Καθυστερήσεις και στο Αεροδρόμιο Χανίων

Εν τω μεταξύ, η υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα έφερε προβλήματα και στο Αεροδρόμιο Χανίων. Η προσέγγιση αλλά και η αναχώρηση αεροπλάνων δυσχεραίνεται λόγω της χαμηλής ορατότητας. Έτσι, οι επιβάτες της μεσημεριανής πτήσης από Χανιά για Αθήνα, της Olympic Air, ταξίδεψαν με δύο ώρες καθυστέρηση, αφού η πτήση αναχώρησε από το αεροδρόμιο λίγο μετά τις 16:00. Η επόμενη πτήση από Αθήνα προς Χανιά θα πραγματοποιηθεί και αυτή με αντίστοιχη καθυστέρηση.

Επίσης, πτήση της Ryanair από Θεσσαλονίκη προς Χανιά, προσγειώθηκε με πάνω από μια ώρα καθυστέρηση, λόγω της χαμηλής ορατότητας που δεν επέτρεπε στον πιλότο την ασφαλή προσέγγιση στην πίστα του αεροδρομίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δικαίωση για τους συνταξιούχους: Επιστρέφονται τα αναδρομικά 3,5 ετών από παράνομες μειώσεις!