ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Η Αγουλινίτσα έγινε ξανά λίμνη και οι κτηνοτρόφοι «ναυαγοί»! (pics)

Καιρός: Η Αγουλινίτσα έγινε ξανά λίμνη και οι κτηνοτρόφοι «ναυαγοί»! (pics)
Απελπισμένοι οι αγροτκτηνοτρόφοι από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών

Καιρός: Μπορεί οι μέρες να περνούν και ο καιρός να έχει αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο, παρ’ όλα αυτά ο «Φοίβος» άφησε πίσω του σημαντικές καταστροφές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Μια εξ αυτών είναι και η περιοχή της Αγουλινίτσας, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει κάθε χρόνο προβλήματα με πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις. Απελπισμένοι πλέον οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής, που βλέπουν το μέλλον τους αρκετά δυσοίωνο.

Συγκεκριμένα, αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στις εκτάσεις «της λίμνης Αγουλινίτσας» όπως την αποκαλούν μετά και τις τελευταίες καταστροφικές βροχοπτώσεις των περασμένων ημερών.

Ένα απέραντο «θαλασσινό τοπίο» είναι αυτό που αντικρίζει κανείς επισκεπτόμενος την περιοχή, αφού εκατομμύρια τόνοι νερό έχουν «πνίξει» τις εκτάσεις των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής, προκαλώντας παράλληλα τεράστια οικονομική ζημιά στο εισόδημά τους.

Στο σημείο βρέθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Συντονισμού Κοινωνικών και Παραγωγικών φορέων της Π.Ε. Ηλείας και Βοηθός Περιφερειάρχη Παναγιώτης Πλατανιάς, ο οποίος θέλησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή προκειμένου να προωθήσει το ζήτημα προκειμένου να δοθεί λύση από τους αρμόδιους φορείς.

Δίχως μέλλον!

Ως τελειωτικό χτύπημα θεωρούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής τα αποτελέσματα που άφησε πίσω του η κακοκαιρία «Φοίβος» που έπληξε τη χώρα το περασμένο διάστημα, αφού για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε πως η Πολιτεία δε μερίμνησε για τέτοιου είδους καταστάσεις και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι ελπίδες τους για το μέλλον έχουν πλέον χαθεί, καθώς αρκετά χρήματα δαπανήθηκαν για τις συγκεκριμένες καλλιέργειες με τις οποίες θα τρέφονταν και τα ζώα τους, τα οποία αναγκάζονται πλέον να ζουν σε άθλιες καταστάσεις εξαιτίας της ανεβασμένης στάθμης νερού.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Πηγή: patrisnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ισχυρή χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας (vids)

Δικαίωση για τους συνταξιούχους: Επιστρέφονται τα αναδρομικά 3,5 ετών από παράνομες μειώσεις!

Μέγα σκάνδαλο στην Αττική: Πήραν δίπλωμα οδήγησης χωρίς να δώσουν ποτέ εξετάσεις!

Σχετικές ειδήσεις