ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια φοιτητών-καθηγητών στο ΑΠΘ (vid)

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια φοιτητών-καθηγητών στο ΑΠΘ (vid)

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα χθεσινά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (04/06/2019) στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περιορίζεται στα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα της παράνομης βίας και της διακοπής συνεδρίασης πανεπιστημιακού οργάνου. Τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν κατά τα ίδια επεισόδια απαιτούν έγκλιση και θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των διωκτικών Αρχών, εάν και εφόσον κατατεθούν μηνύσεις.

Τα επεισόδια στην Πρυτανεία

Το μεσημέρι της Τρίτης (04/06/2019) σημειώθηκαν επεισόδια στον 7ο όροφο του κτηρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου τριάντα φοιτητών εισήλθε χωρίς να της έχει επιτραπεί, στο γραφείο του Πρύτανη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Πανεπιστημίου καταγγέλλει ότι καθηγητής γρονθοκοπήθηκε, ενώ από την πλευρά τους οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι ασκήθηκε σε αυτούς σωματική βία από καθηγητές και υπαλλήλους της φύλαξης.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Ο πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για την επίθεση που δέχθηκε.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα (05/06/2019) το μεσημέρι, ομάδα φοιτητών εισέβαλε σε αίθουσα του ΑΧΕΠΑ, όπου συνεδρίαζαν αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ.

Διαβάστε επίσης:

Ένταση στο ΑΠΘ: Τι απαντά ο καθηγητής που γρονθοκόπησε φοιτητή

Σχετικές ειδήσεις