Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Ναύαγιο με τρεις νεκρούς μετανάστες (photos & video)

Newsbomb

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (20/4/2015) στην Ρόδο, κοντά στο κεντρικό λιμάνι της πόλης, καθώς τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν δουλεμπορικό προσέγγισε τα παράλια του νησιού και στη συνέχεια προσάραξε σρ βραχώδη περιοχή με αποτελεσμα να βυθιστεί - Συνελήφθησαν δύο δουλέμποροι ηλικίας 26 ετών

Ενενήντα είναι συνολικά, σύμφωνα με το Λιμενικό, ο αριθμός των διασωθέντων του ιστιοφόρου που προσάραξε στη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου το πρωί της Δευτέρας. Αναλυτικότερα, πρόκειται για 62 άνδρες, 22 γυναίκες και 6 παιδιά.

Oι νεκροί από το τραγικό περιστατικό ανέρχονται στους τρεις (ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα μικρό παιδί).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το σημερινό συμβάν, που ήρθε να προστεθεί στα όσα τραγικά συμβαίνουν καθημερινά στη Μεσόγειο, ως αποτέλεσμα της αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την άμεση αντίδρασή τους στον εντοπισμό και την περισυλλογή των ναυαγών, που περιόρισε το μέγεθος της τραγωδίας, όπως επίσης ευχαρίστησε τους τοπικούς παράγοντες και τους κατοίκους, που προσέτρεξαν να συνδράμουν και να περιθάλψουν τους ναυαγούς.

Συνελήφθησαν δύο 26χρονοι για την τραγωδία

Λιμενικοί του τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας (20/4/2015) στη σύλληψη δύο 26χρονων, οι οποίοι φέρεται να είναι οι υπαίτιοι της τραγωδίας που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός άνδρα, μίας γυναίκας και ενός μικρού παιδιού.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, το dimokratiki.gr, οι δύο δουλέμποροι, παρίσταναν τους μετανάστες και κρατούνταν μαζί με άλλους στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, αναγνωρίσθηκαν τα θύματα και προέκυψε πως οι 26χρονοι είχαν αναλάβει την μεταφορά των μεταναστών από το Φετιγέ της Τουρκίας στη Ρόδο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένονται να γίνουν γνωστές αύριο, Τρίτη (21/4) από στην επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι αρχικά οι μαρτυρίες των μεταναστώνέκαναν λόγο για διαφυγή του δουλέμπορου που τους μετέφερε ανοικτά της Ρόδου προς την Τουρκία με γρήγορη φουσκωτή λέμβο ή Jet Ski.

Καρέ-καρέ η συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης στη Ρόδο

4475954d370deba2d877bb80226ff24e

Συγκλονιστικές μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες που κατέγραψε η κάμερα του kosmostv.gr, τόσο από τους κατοίκους της περιοχής όσο και από τους διασωθέντες της τραγωδίας.

Ηλικιωμένοι, παιδιά, άνδρες και γυναίκες από το Ιράκ, το Πακιστάν, τη Συρία και άλλες χώρες της Αφρικής επέβαιναν στο πλοιάριο που έπεσε στα βράχια και έγινε χίλια κομμάτια

«Είδα ένα αγόρι περίπου τεσσάρων ετών να πνίγεται και λίγο παραπέρα έναν άνδρα γύρω στα 25... Προσπαθήσαμε αλλά δεν καταφέραμε να τους σώσουμε», λέει ένας από τους μετανάστες, ενώ ένας άλλος υποστηρίζει ότι «ο καπετάνιος μάς εγκατέλειψε και έφυγε με άλλο πλοιάριο για την Τουρκία».

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες όταν το ιστιοφόρο προσάραξε, οι περισσότεροι από τους παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς πήδηξαν στη θάλασσα προκειμένου να βγουν μόνοι τους στην στεριά. Ορισμένοι εξ αυτών φορούσαν σωσίβια. Κάτοικοι της περιοχής μαζί με άνδρες του Λιμενικού έπεσαν στη θάλασσα για να διασώσουν όσους μπορούσαν καθώς πολλοί από αυτούς δεν ήξεραν να κολυμπούν και καλούσαν σε βοήθεια.

Ρόδος: Τη λήψη άμεσων μέτρων ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Είκοσι επτά άτομα περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδο με συμπτώματα υποθερμίας.

4959bfa10f44db22d298b083e3581416

Πηγή φωτό και βίντεο: rodiaki,kosmostv.gr