ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Συνέδριο ΝΔ: Ο απολογισμός, τα αμφίπλευρα «ανοίγματα» και η εκλογική ετοιμότητα...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Intimenews

Όταν συγκαλείται το συνέδριο του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία, τότε τα όσα θα ειπωθούν ενώπιον των στελεχών του, δεν θα έχουν μόνον ένα στενό - κομματικό ενδιαφέρον. Ειδικά μάλιστα όταν η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιείται  σε μια κρίσιμη (από πολλές απόψεις) περίοδο.

Έτσι λοιπόν, το συνέδριο της ΝΔ που ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη θα είναι το πολιτικό γεγονός των ημερών, καθώς εκεί θα τοποθετηθούν εφ’όλης της ύλης ο πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί, αλλά και ιστορικά στελέχη της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του σε σειρά θεμάτων, με πρώτο αυτό που «καίει» την κοινωνία και το οποίο δεν είναι άλλο από την ακρίβεια και το τσουνάμι ανατιμήσεων στην ενέργεια. Σύμφωνα με πηγές της στήλης, ο πρωθυπουργός θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της παρουσίασης του εθνικού σχεδίου που έχει προαναγγείλει για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την ενέργεια. Θα δεσμευθεί ότι η παρέμβαση της πολιτείας θα είναι ισχυρή και θα έχει απτά αποτελέσματα που ο πολίτης θα δει στους λογαριασμούς του, μέσα στον Ιούνιο. Ήδη, και με τη διπλή παρέμβαση του τα τελευταία 24ωρα (στο υπουργικό συμβούλιο και με την δήλωση του στην εφημερίδα Real), κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί άμεσα και ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις λάβει η ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό περιεχόμενο του συνεδρίου έμφαση θα δοθεί στον απολογισμό των τριών ετών διακυβέρνησης. Οι αλλεπάλληλες κρίσεις, η διαχείριση τους αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον θα κυριαρχήσουν στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη δέσμευση του για εκλογές στο τέλος της 4ετιας, αλλά θα ζητήσει από όλα τα στελέχη να βρίσκονται σε εγρήγορση προβάλλοντας το κυβερνητικό έργο και απαντώντας με επιχειρήματα στην κριτική της αντιπολίτευσης.

Θα περιγράψει τους πολιτικούς - εκλογικούς στόχους του, επιμένοντας ότι η μόνη λύση για τη χώρα είναι η ανάδειξη μιας αυτοδύναμης ΝΔ και θα προχωρήσει σε αμφίπλευρο άνοιγμα τόσο προς το παραδοσιακό κέντρο, όσο και προς τη δεξιά. Θα υπογραμμίσει ότι η ΝΔ ιστορικά, είναι η παράταξη του μέτρου και της μετριοπάθειας και καλύπτει το φάσμα από τη δεξιά έως τις παρυφές της αριστεράς. Θα αντιταχθεί στα άκρα και τον λαϊκισμό, τονίζοντας ότι οι πολίτες προτιμούν να ακούν την αλήθεια από τους πολιτικούς παρά υποσχέσεις και χωρίς αντίκρισμα και τυφλή κριτική .

Στόχος του πρωθυπουργού, είναι το συνέδριο να βοηθήσει αποφασιστικά στη συσπείρωση της κομματικής βάσης, αλλά και να αποτελέσει το βήμα για την εκπομπή συγκεκριμένων μηνυμάτων τόσο προς τους πολίτες όσο και προς την αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης:

Ο αμετανόητος σουλτάνος, η στάση της Αθήνας και η θέση των Αμερικανών