ΕΘΝΙΚΑ

Πυρά Καμμένου κατά Βενιζέλου

Πυρά Καμμένου κατά Βενιζέλου

Ολομέτωπη επίθεση προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις θέσεις που εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης για την κρίση στην Ουκρανία.

Ο κ. Καμμένος κατηγορεί -ουσιαστικά- τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι με τη στάση και τα λεγόμενά του λειτουργεί... αυτόνομα και προχώρησε στην αναγνώριση της ναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο ακόμα και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ρωσία.

«Η διορατικότητα του κ. Βενιζέλου που προέτρεψε για την επίθεση στην Συρία και διαψεύσθηκε και αναγνώρισε την κυβέρνηση των νεοναζιστών στην Ουκρανία πριν από οποιονδήποτε άλλον, δεν εγγυάται την αξιοπιστία των επιλογών του. Το πρόβλημα είναι ότι εμφανίζονται σαν επιλογές της Ελλάδος» τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

25be4293bc20223f1538a44835ae69a3 XL

Για το ίδιο θέμα ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε νωρίτερα:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Σαμαρά, πήγε στην Ουκρανία είδε και απήλθε, χωρίς να προβεί στην παραμικρή δήλωση για τους νεοναζί και τους παρακρατικούς της σημερινής μη νόμιμης και πραξικοπηματικής Κυβέρνησης», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

«Μία εκκωφαντική σιωπή, που δείχνει την απόλυτη συναίνεση που εκφράζει ο ίδιος, αλλά και η. Κυβέρνηση Σαμαρά, σε αυτά τα επικίνδυνα, ακραία πολιτικά μορφώματα.Είναι προφανές, ότι αυτές τις οδηγίες έχει λάβει από την Καγκελαρία της Μέρκελ, η οποία πρωταγωνιστεί και στην πολιτική της Ε.Ε. έναντι του Ουκρανικού προβλήματος και σέρνει από τη μύτη την ελληνική προεδρία αυτού του εξαμήνου», προσθέτει ο κ. Κουίκ και καταλήγει:

g

«Σε ότι αφορά την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ΥΠΕΞ, περιοριζόμαστε στα εξής:

1. Πρόκειται για ένα ανούσιο κατεβατό, ίδιον της βερμπαλιστικής και υπερφίαλης νοοτροπίας του Ευάγγελου Βενιζέλου. Νοοτροπία που τον καθιστά και ως έναν επικίνδυνο ΥΠΕΞ.

2. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για την ασφάλεια των Ελλήνων της Ουκρανίας, περιμέναμε τις επίσημες θέσεις του ΥΠΕΞ και όχι τις ανακοινώσεις των ομογενών, τους οποίους, σε κάθε περίπτωση τιμούμε και νοιαζόμαστε.

3. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με τις αταλάντευτες πατριωτικές θέσεις τους, δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ σχέση με την πολιτική στα εθνικά θέματα που εκφράζουν σχεδόν ταυτόσημα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι συμπλέουν σε Κυπριακό, Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά, ΑΟΖ, ακόμα και σε ζητήματα της Θράκης. Αυτή η ΑΠΟΛΥΤΗ διαφορά μας, επιβεβαιώνεται και από την παρουσία (του μόνου Προέδρου Κόμματος/Κινήματος) και το ξεκάθαρο περιεχόμενο της ομιλίας του Προέδρου μας Πάνου Καμμένου, στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απευθύνουν την ύστατη έκκληση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την συγκυβέρνησή του με τον Αντώνη Σαμαρά. Μην συνεχίζετε να κάνετε ανεπανόρθωτες ζημιές στην εικόνα και τα διεθνή συμφέροντα της πατρίδας μας».

vezi

Βενιζέλος: Ο σεβασμός των υφιστάμενων συνόρων της Ουκρανίας είναι μείζον ζήτημα!

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση για κάτι τόσο σοβαρό, που αύριο μπορεί να σημάνει ακόμα και την επιλογή της χώρας σε πλευρό ...ένοπλης αντιπαράθεσης, ως προς την κρίση στην Κριμαία, τόνισε ότι συμφωνεί με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Σταινμάγερ ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίση ιστορικών διαστάσεων. «Πρέπει συνεπώς να στείλουμε καθαρά μηνύματα. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», σημείωσε και τόνισε ότι «ο σεβασμός των υφιστάμενων συνόρων, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας είναι το μείζον ζήτημα. Το πλαίσιο μας είναι πάντα ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου».

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ιδιαίτερα ότι κανόνας του διεθνούς δικαίου είναι η αποκλιμάκωση της έντασης, ο διάλογος, η αποφυγή χρήσης ή απειλής χρήσης βίας. Όμως δεν ξεκαθάρισε τι θα πράξει εάν η Ρωσία επιμείνει σε αυτή της την επιλογή ειδικά με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να ετοιμάζονται και εκείνοι πλέον για κάθε ενδεχόμενο...

Αλήθεια, αναρωτήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ποιον είναι αυτόν που θέτει ξαφνικά εκτός διεθνούς νομιμότητας, όταν συνομιλεί με ενόπλους κατσαπλιάδες και Ναζί που απειλούν ακόμα και τις ζωές και περιουσίες χιλιάδων συμπατριωτών μας της Ουκρανίας;

Διαβάστε επίσης:

Χρυσή Αυγή: Ο φίλος των νεοναζί Βενιζέλος

«Το πρόβλημα με τις επιλογές Βενιζέλου είναι ότι εκπροσωπούν την χώρα»

Βενιζέλος:Ο σεβασμός των υφιστάμενων συνόρων είναι μείζον ζήτημα

Κουίκ: «Υποστηρίζει τους νεοναζί με τη σιωπή του ο Βενιζέλος»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ουραγός των εξελίξεων» η στάση της κυβέρνησης στην Ουκρανία

Βενιζέλος: Θα δώσουμε τεχνογνωσία για την οικονομία της Ουκρανίας

To μήνυμα του Βενιζέλου από τη Μαριούπολη

Στην Ουκρανία σήμερα ο Βενιζέλος

Ρωσία και Πούτιν η μόνη λύση για την Ευρώπη και την Ελλάδα