ΚΑΙΡΟΣ

Τα μερομήνια «μίλησαν» - Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα;

Τα μερομήνια «μίλησαν» - Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα;

Μερομήνια 2020: Δείτε τι καιρό θα κάνει την Πασχαλινή περίοδο με βάση όσα αναφέρουν τα μερομήνια για όσους τα εμπιστεύονται - Άλλωστε όπως έχουμε επισημάνει τα μερομήνια δεν αποτελούν επιστημονική μέθοδο πρόγνωσης αλλά εμπειρική - Δείτε όμως τι αναφέρουν για την πασχαλινή περίοδο

Μερομήνια 2020: Τα μερομήνια είναι ένας αρχαίος και λαϊκός τρόπος πρόβλεψης του καιρού. Όσοι ασχολούνται ενεργά με αυτό, παρακολουθούν στενά τον καιρό για 12 ημέρες τον Αύγουστο. Κάθε μια από αυτές από αυτές αντιστοιχεί σε έναν μήνα του χρόνου. Με λίγα λόγια η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι τα μερομήνια είναι μια τάση του καιρού και δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημη πρόβλεψη.

Δείτε αναλυτικά τις προγνώσεις

Σύμφωνα με τα μερομήνια ο καιρός του Πάσχα θα είναι άστατος. Κάπως έτσι πορεύεται ο μήνας, μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαημέρου, οπότε επανεμφανίζεται ο βοριάς, ισχυρός και απειλητικός...

Τι λένε οι μετεωρολογικές υπηρεσίες για το Πάσχα

Μπορεί όπως είπαμε τα μερομήνια να μην είναι επίσημη πρόβλεψη, αλλά για το Πάσχα 2020 φαίνεται πως ενδεχομένως να πέφτουν μέσα σε σωστή πρόβλεψη. Οι προγνώσεις των μετεωρολογικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι ο Απρίλιος θα είναι ιδιαίτερα άστατος. Θα ξεκινήσει με ανοιξιάτικο καιρό, αλλά μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα θα υπάρξουν και κάποιες βροχερές ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος το Πάσχα πέφτει στις 19 Απριλίου. Οι πρώτες προβλέψεις για τη συγκεκριμένη ημέρα αναφέρουν ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα είναι αρκετά πιθανό να υπάρξουν τοπικές βροχές και μπόρες.

Καιρός - Πάσχα: Σήμερα «κλειδώνει» για ψυχρή εισβολή ή όχι! Τι λέει ο Αρναούτογλου...