ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Καλοκαίρι ξανά στην Αθήνα με 37άρια μέσα στο Σαββατοκύριακο - Χάρτες της ΕΜΥ

Καιρός: Καλοκαίρι ξανά στην Αθήνα με 37άρια μέσα στο Σαββατοκύριακο - Χάρτες της ΕΜΥ
INTIME

Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας και αύριο με πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου -  Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Θερμοκρασίες με 37άρια μέσα στο Σαββατοκύριακο με τον καιρό να θυμίζει ξανά καλοκαίρι. Την Παρασκευή αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 35, στην Ήπειρο από 12 έως 32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 13 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 33 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 30-32, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, στο Ιόνιο από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα από διάφορες διευθύνσεις έως 2-3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και στροφή τους σε δυτικούς μετά τις απογευματινές ώρες, με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ στα δυτικότερα τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Δείτε στη gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-09-2021
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όμως στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά κατά τόπους θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-09-2021
Γενικά αίθριος καιρός, αλλά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-09-2021
Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα δυτικά μέχρι το απόγευμα θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΤΡΙΤΗ 21-09-2021
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι

Επίθεση με βιτριόλι: «Σοβαρά στοιχεία» θα καταθέσει αυτόπτης μάρτυρας

Κορονoϊός: Προειδοποίηση Σαρηγιάννη - «Τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 4.000 τέλη του μήνα»