ΕΛΛΑΔΑ

Κορονoϊός: Προειδοποίηση Σαρηγιάννη - «Τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 4.000 τέλη του μήνα»

Κορονoϊός: Προειδοποίηση Σαρηγιάννη - «Τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 4.000 τέλη του μήνα»
Οι ειδικοί κρούουν καμπανάκι κινδύνου για έκρηξη κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.
AP

Κρούσματα - Όλες οι ειδήσεις: Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ανέφερε πως αναμένουμε αυξητική πορεία των κρουσμάτων, μέχρι τέλος του μήνα.

«Ήμασταν σε κάμψη, ήμασταν σε καθαρή πτωτική πορεία περίπου 12 μέρες πριν, πριν τρεις με τέσσερις μέρες έχουμε επιβράδυνση της πτωτικής πορείας, και αυτή τη στιγμή ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι σε σταθερότητα, πέφτουμε ακόμα, αλλά πιο αργά», εξήγησε ο καθηγητής, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι προάγγελος μιας μεταβολής της εικόνας που περιμένουμε να δούμε 18 με 20 του μήνα, με μια αναστροφή σε αυξητική πορεία που μπορεί να οδηγήσει σε ημερησία αυξητική τιμή πάνω από 4000 – 4500 κρούσματα προς το τέλος το μήνα, ενώ ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θα είναι γύρω στα 3.500 – 3.700. «Και 4.900 σε μια μέρα μπορούμε να δούμε, άλλα θα είναι μια μέρα» είπε.

«Το καλό νέο είναι ότι η εικόνα των περίπου 40 θανάτων δε θα συνεχιστεί, θα πάμε προς τους 30 εβδομαδιαίο μέσο όρο, όμως μετά προς τα μέσα Οκτωβρίου, μπορούμε να φτάσουμε στους 37, θα έχουν συμβάλει και τα σχολεία λόγω μετάδοσης στο σπίτι», διευκρίνισε.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τόνισε πως από τώρα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, περιμένουμε μια διακύμανση 30 με 40 θανάτους την ημέρα. «Θεωρώ ότι μπορούμε να το αποφύγουμε με τον εμβολιασμό βασικό όπλο».

Ράπτη: Η μετάλλαξη Δέλτα είναι εδώ πρέπει όλοι να θωρακιστούμε κατά το δυνατόν περισσότερο

«Δεν έχει συζητηθεί επέκταση υποχρεωτικότητας για άλλες κατηγορίες, μόνο στους υγειονομικούς» ξεκαθάρισε από πλευράς της στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Έκανε λόγο για μια εικόνα κάμψης της πανδημίας σε σχέση με τα 248.000 τεστ που έχουν γίνει. «Επειδή η μετάλλαξη Δέλτα είναι εδώ θα πρέπει όλοι να θωρακιστούμε κατά το δυνατόν περισσότερο» επισήμανε πάντως η υφυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το επεισόδιο με άγνωστο που πήγε να τη φωτογραφίσει στο δικαστήριο

Γλυκά Νερά: Η μητέρα του συζυγοκτόνου «σπάει» τη σιωπή της - Τι λέει για τη μικρή Λυδία

The Bachelor: Αρραβωνιασμένη η «26χρονη» Αθηνά – Αυτή είναι η πραγματική της ηλικία