ΚΑΙΡΟΣ

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Μεγάλη προσοχή! Έρχεται πολύ χιόνι - Πού θα χρειαστούν αλυσίδες

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Μεγάλη προσοχή! Έρχεται πολύ χιόνι - Πού θα χρειαστούν αλυσίδες
Χιόνια στην Αττική, πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας
INTIME

Καιρός: Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, προειδοποιεί για τον ερχομό της νέας σοβαρής ψυχρής εισβολής που θα χαρίσει λευκές εικόνες και σε περιοχές της Αττικής το Σαββατοκύριακο. 

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με ισχυρές καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις, αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα τις επόμενες ώρες. Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε πως τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι θυελλώδεις βοριάδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν την Εύβοια, την Αττική, την Βοιωτία, την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Θεσσαλία.

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης οι πολικές αέριες μάζες από τη Ρωσία, έχουν δημιουργήσει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με τα φαινόμενα να εστιάζονται σε περιοχές ανατολικά της Πίνδου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρουσάκης είπε, «το έντονο κρύο θα συνδυαστεί και με μεγάλα ποσά υγρασίας, αρά λοιπόν δεν αποκλείεται να δούμε και πυκνές χιονοπτώσεις. Συγκεκριμένα, από το Σάββατο το μεσημέρι έως το πρωί της Κυριακής, τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά με χιόνια και στα Βόρεια Προάστια. Ιδιαίτερη προσοχή, στο εθνικό οδικό δίκτυο καθώς υπάρχει πιθανότητα να κλείσει λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες στο ύψος της Μαλακάσας».

Ο μετεωρολόγος του Open πρόσθεσε επίσης πως, «κατεβαίνει νέα πολική αέρια μάζα από Ρωσία και θα είναι αυτό το νέο κύμα που θα οδηγήσει τις χιονοπτώσεις να κατέβουν πολύ χαμηλά σε ό,τι αφορά τα υψόμετρα. Μετά τις 22-23 του μήνα πάμε σε πιο ήπιο καιρό. Εκτιμούμε ότι τα Χριστούγεννα θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, θα υποχωρήσουν οι χιονοπτώσεις. Στα ορεινά όμως θα παραμείνει ο καιρός χειμωνιάτικος, ιδανική συνθήκη για μια χριστουγεννιάτικη απόδραση».

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Δείτε LIVE εικόνα πού χιονίζει σε όλη την Ελλάδα

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς στις ορεινές κορυφές της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 9 βαθμούς στα βόρεια, τους 13 με 14 στα υπόλοιπα και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 16-12-2021
Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα λίγων βροχών. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-12-2021 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-12-2021
Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα λίγων βροχών. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από το Σάββατο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Σε ταβέρνα μετά τον σάλο - Ο κρυφός γάμος στην Αλόννησο

Πώς κόλλησε κορονοϊό ο Γιώργος Τράγκας; Όλη η αλήθεια

Κακοκαιρία: «Κλείδωσαν» οι χιονοπτώσεις στην Αττική τα επόμενα 24ωρα – Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

Δολοφονία στα Γλυκα Νερά: Σε δίκη παραπέμπεται ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος - Βαρύ το κατηγορητήριο