Κακοκαιρία: Η Ζάκυνθος έγινε... Βενετία - Προβλήματα σε Ήπειρο, Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία

Newsbomb

Δρόμοι - ποτάμια και χιονισμένα τοπία μετά από το πρώτο πέρασμα της κακοκαιρίας πάνω από σχεδόν όλη την Ελλάδα - Φωτογραφίες και βίντεο

Η επέλαση της κακοκαιρίας προκάλεσε προβλήματα σε ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας λόγω του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε σε αρκετές περιοχές. Τα έντονα φαινόμενα έκαναν την εμφάνιση τους από τα δυτικά από το βράδυ της Τετάρτης και σήμερα Πέμπτη επεκτάθηκαν σε όλη την επικράτειας.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από την Πολιτική Προστασία τόσο με συνεχείς συσκέψεις όσο και με αποστολή μηνυμάτων από το 112 στους κατοίκους ώστε να μην διατρέξουν κίνδυνο. Πάντως, οι σφοδρότατες καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε δρόμους ακόμα και στην Αθήνα ενώ παράλληλα στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές από το πρωί.

Η Ζάκυνθος έγινε... Βενετία

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τη Ζάκυνθο με πολύ δυνατές βροχοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις και απεγκλωβισμούς ατόμων.

Μάλιστα, όπως τόνισε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης, το νησί πέρασε μια εφιαλτική νύχτα και είναι πιθανό το ενδεχόμενο να τεθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Ζήσαμε μία πολύ δύσκολη νύχτα λόγω της κακοκαιρίας», επαναλαμβάνει ο δήμαρχος του νησιού, τονίζοντας ότι η κακοκαιρία που χτύπησε τη Ζάκυνθο το βράδυ της Τετάρτης ήταν σφοδρότατη.

Τα σχολεία παραμένουν και για αύριο Παρασκευή κλειστά ενώ ένα βίντεο από drone δείχνει το ντονο το αποτύπωμά της στο νησί της Ζακύνθου.

Κεντρική Μακεδονία

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες και τα συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία που έπληξε, από χθες το απόγευμα, αρκετές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν ασταμάτητα για να δημιουργήσουν αναχώματα, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Οι περιοχές της Πέλλας, της Ημαθίας και της Πιερίας δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο βροχής από χθες, όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Χαράλαμπος Στεργιάδης, προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σε μια περίπτωση κλήθηκε η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό πολίτη.

Πλημμύρα στην ΑριδαίαΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο νομό Πέλλας είχαμε προβλήματα με κάποια ρέματα που «φούσκωσαν» και χρειάστηκε να παρέμβουμε με μηχανήματα. Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Πικρολίμνης έγινε διάνοιξη ώστε να απομακρυνθεί ο μεγαλύτερος όγκος του νερού και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η βροχόπτωση προχώρησε πιο βόρεια προς την περιοχή της Αριδαίας και της Σκύδρας, με αποτέλεσμα να έχουμε πλημμυρισμένες ισόγειες κατοικίες και καταστήματα. Η πυροσβεστική δέχτηκε έως τώρα 84 κλήσεις και έγιναν 29 αντλήσεις υδάτων», ανέφερε ο κ. Στεργιάδης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως το πρωί επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος, όπως είπε, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών και άμεσα θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην περιοχή της Πιερίας, ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο, καθώς «φούσκωσε» η θάλασσα από τον τεράστιο όγκο της βροχής.

Ηγουμενίτσα: Πυροσβέστης απεγκλωβίζει οδηγό κουβαλώντας τον στην πλάτη

Την προσπάθεια που κατέβαλε ένας πυροσβέστης να απεγκλωβίσει οδηγό που ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν πλημμύρισε δρόμος στην Ηγουμενίτσα, κατέγραψε σε βίντεο το thespro.gr.

Ηλεία: Πλημμύρισαν σπίτια και εκτάσεις στην Μυρτιά

Η κακοκαιρία σάρωσε και την Ηλεία με αυξομειώσεις στην θερμοκρασίας και καταιγίδες.

Προβλήματα από την κακοκαιρία παρατηρούνται σε αρκετούς δήμους της Ηλείας, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν και στο δήμο Πύργου.

Αλύκες - Δυτική Αχαΐα - Ποτάμια οι δρόμοι

Λόγω των βροχοπτώσεων, η περιοχή μετατράπηκε σε μια μεγάλη λίμνη, με τους δρόμους αλλά και αγροτικές εκτάσεις να έχουν πλημμυρίσει.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες και το βίντεο που ανέβασε στη σελίδα της στο facebook κάτοικος της περιοχής

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Meteo στις 2 το μεσημέρι, ενώ έντονα φαινόμενα εκδηλώνονται αυτή την ώρα κυρίως στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στις Σποράδες, το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης έχει καταγραφεί στο μετεωρολογικό σταθμό που βρίσκεται στις Κροκεές Λακωνίας και είναι ίσο με 146 χιλιοστά.

Πέπλο χιονιού στα βόρεια και κεντρικά - Φωτογραφίες

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved