ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Άρπαξαν από την έγκυο τα 80 ευρώ που είχε - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της

Θεσσαλονίκη: Άρπαξαν από την έγκυο τα 80 ευρώ που είχε - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της

Οικονομικοί φαίνεται πως είναι οι λόγοι της δολοφονίας της 41χρονης εγκύου από τον σύντροφό της και τον φίλο του

Οικονομικά φαίνεται πως είναι τα αίτια της δολοφονίας της 41χρονης εγκύου από τον σύντροφό της και τον 34χρονο φίλο του. Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση εξαφάνισης της 41χρονης εγκύου δεν μπορούσαν να καταλάβουν τον λόγο που εκείνη εξαφανίστηκε.

Γνώριζαν, μάλιστα, ότι η 41χρονη ήθελε την εγκυμοσύνη της και θεωρούσαν ότι έπειτα από τόσες μέρες εξαφάνισης θα έδινε κάποιο σημάδι ζωής, αν ήθελε η ίδια να χαθούν τα ίχνη της. Γι΄ αυτό και είχαν καταλήξει στο ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ο σύντροφός της μάλιστα ήταν από τους βασικούς υπόπτους για την ΕΛ.ΑΣ, παρά το γεγονός ότι μιλούσε στα κανάλια, κάνοντας ακόμη και έκκληση για όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει. Οι αστυνομικοί μάλιστα είχαν κατασχέσει και το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που είχαν.

Ένα από αυτά ήταν να διαπιστώσουν εάν η 41χρονη είχε στείλει τελικά αυτά τα μηνύματα που υποστήριξε o σύντροφός της. Επίσης, θέλησαν να ελέγξουν με ποιους ανθρώπους είχε έρθει σε επαφή ο σύντροφός της, καθώς φαίνεται να υποψιάζονταν ότι υπήρχε και άλλο άτομο που γνώριζε την αλήθεια.

Ο φίλος του πάντως «έσπασε» στις Αρχές και ομολόγησε τον τρόπο που της έστησαν παγίδα και την σκότωσαν αλλά και τον τρόπο που έβαλαν το άψυχο σώμα της στο μπαούλο και το πέταξαν σε απόκρημνο σημείο στη Χαλκιδική.

Τα νέα στοιχεία για τη στυγνή δολοφονία της εγκύου στη Θεσσαλονίκη

Όπως αποκάλυψε ο 34χρονος φίλος του συντρόφου της εγκύου, της έστησαν παγίδα μόλις εκείνη μπήκε σπίτι, την ακινητοποίησαν και τη στιγμή που εκείνη δεν είχε δυνάμεις, την πέταξε στο κρεβάτι ο σύντροφός της και την κατακρεούργησε. Μετά της άρπαξαν ακόμη και τα 80 ευρώ που είχε πάνω της.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα γίνονται γνωστά, όταν εκείνη θα πήγαινε στο σπίτι του συντρόφου της, θα ακινητοποιούσαν τη 41χρονη και θα έπαιρναν τα κλειδιά του πατρικού της, εκεί όπου ήξεραν ότι η μητέρα του θύματος έχει 5.000 ευρώ και θα τα έκλεβαν. Κάτι πήγε εκτός σχεδίου, ωστόσο, και τη σκότωσαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα στην περιοχή της Καλαμαριάς, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Ακόμη προστίθεται:

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί ηλικίας 39 (σύντροφος της 41χρονης) και 34 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία, διακοπή της κύησης και ληστεία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 01-01-2024 σε διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης που βρίσκεται στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι ανωτέρω της επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο, αφού προηγουμένως την ακινητοποίησαν, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τη σορό της με αυτοκίνητο σε δύσβατη δασική περιοχή όπου εντοπίστηκε απογευματινές ώρες χθες (08-01-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς. Επιπλέον προέκυψε ότι αφαίρεσαν από τη γυναίκα, χρηματικό ποσό.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Σχετικές ειδήσεις