ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται κύμα ψύχους από τα Βαλκάνια - Χιόνια και τσουχτερό κρύο από την Κυριακή

Καιρός: Έρχεται κύμα ψύχους από τα Βαλκάνια - Χιόνια και τσουχτερό κρύο από την Κυριακή

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό τις επόμενες ώρες με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίες – Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές - Ποιες περιοχές θα επηρεάσει το νέο κύμα ψύχους

«Βουτιά» θα κάνει σταδιακά ο υδράργυρός τις επόμενες ώρες με το θερμόμετρο να πέφτει έως και 12 βαθμούς μιας και τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις αναμένονται από την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων ο καιρός θα αλλάξει σταδιακά καθώς από την Κυριακή ένα νέο κύμα ψύχους από τα Βαλκάνια θα επηρεάσει τη χώρα και κυρίως την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας και το Αιγαίο. Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν την Αττική αλλά και την πολύπαθη Εύβοια με βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων τα χιόνια θα φτάσουν έως και τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Παν-τουρκικός χιονιάς από την Δευτέρα έως την Τρίτη

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για παντουρκικό χιονιά το τριήμερο από την Κυριακή (28/1) έως και την Τρίτη (30/1) με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτωση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεςι ανέμος στο Αιγαίο και τις χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Τσατραφύλλια οι περιοχές πυ ενδεχομένως να επηρεαστούν είναι η Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία - Λάρισα), η Εύβοια, οι Σποράδες, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Αττική, η βορειοανατολική Πελοπόννησος και η Κρήτη.

Η ανάρτηση του κ. Τσατραφύλλια

Θοδωρής Κολυδάς: Νέο κύμα κακοκαιρίας σε δύο φάσεις

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά που κάνει αναφορά για νέο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει τη χώρα σε δύο φάσεις.

«Διατηρείται το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, ενώ δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη καιρική έξαρση την Κυριακή και η δεύτερη την ερχόμενη Τρίτη (τελευταία μέρα που φτάνει η σημερινή πρόγνωση της ΕΜΥ).

Για εκείνο που μπορούμε να μιλάμε με "σιγουριά" είναι η επάνοδος του πολύ κρύου καιρού μετά την Κυριακή, που θα φανεί σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Για τις μελλούμενες χιονοπτώσεις -που έτσι κι αλλιώς θα έχουμε στα ανατολικά -προς το παρόν μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στη Κρήτη. Η ποσότητα του χιονιού,το ποιες θα είναι ακριβώς αυτές οι περιοχές, καθώς και τα υψόμετρα είναι ακόμη νωρίς να καθοριστούν και όλα εξαρτώνται από την κίνηση της ψυχρής αέριας μάζας στη μέση τροπόσφαιρα (1ος Χάρτης 500hPa). Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα , που θα σας μεταφέρουμε μέσα από τις προγνώσεις μας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στα social media ο διευθυντής της ΕΜΥ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αλλάζει το σκηνικό με «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα»

Για «χειμωνιάτικη φωτοβολίδα» που θα επηρεάσει τη χώρα, κυρίως τις ανατολικές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, από το Σάββατο και μέχρι την Τετάρτη έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσιάζοντας τον καιρό των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ μετά το νέο πέρασμα του χειμώνα με χιονόνερο στις πιο παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της Πίνδου, θα ακολουθήσουν ημέρες με υψηλότερες θερμοκρασίες.

Σε ανάρτησή του, δε, στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτίμησε ότι στον νέο γύρο της κακοκαιρίας «τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλά και στο νομό Αττικής».

Σάκης Αρναούτογλου: Χιονομπόρες στην Αττική

Την ίδια ώρα, και ο Σάκης Αρναούτογλου επιβεβαιώνει το επερχόμενο «κύμα» κακοκαιρίας και σε ανάρτηση που έκανε στο facebook αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Φίλες και φίλοι καλή σας ημέρα

Πολλά τα μηνύματα σας για διαφορετικούς λόγους:

Από τους φίλους στην Αττική για την πιθανότητα χιονιού την ερχόμενη Δευτέρα -Τρίτη, και απο τους Θεσσαλονικείς για την σημαντική ενίσχυση των βοριάδων όπως ανέφερα στο χθεσινοβραδινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3.

Οσον αφορά στην πρώτη περίπτωση, ναι η πιθανότητα για αξιόλογες μπόρες χιονιού στην Αττική την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη 29-30/1, παραμένει και μετά σημερινά προγνωστικά στοιχεία πολύ μεγάλη κυρίως για τις παρακάτω περιοχές αλλά και κοντά και γύρω από:

Τον Διόνυσο, τη Νέα Πεντέλη το Βαρνάβα, τα Βίλια, το Κρυονέρι, την Ανοιξη, τις Αφίδνες, τη Δροσιά, το Καπανδρίτι, τη Σταμάτα, τους Θρακομακεδόνες, την Ανθούσα, το Πολυδένδρι, την Εκάλη, τη Φυλή, τη Νέα Ερυθραία, την Οινόη, αλλά και την Κηφισιά, τα Μελίσσια, την Πεύκη, τα Βριλήσσια, το Γραμματικό, την Αγία Παρασκευή, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι.

Οσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τις γύρω περιοχές: Μεγάλη προσοχή στους πολύ ισχυρούς έως και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες που κατά διαστήματα με ολιγόωρες παύσεις θα επικρατήσουν στην περιοχή απο σήμερα (Πέμπτη) το μεσημερι μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής. Δεν παρκάρουμε αλλά και προσέχουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα!!!

Τέλος, διαφαίνονται επιτέλους και για την Κρήτη μας απο βδομάδα αξιόλογες βροχοπτώσεις και στα ορεινά χιονοπτώσεις..».

Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, το ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο βορειοδυτικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες 7 με 8 και από το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 17 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 5 και 13 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Εύβοια τις πρωινές ώρες 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα νότια 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά και τις Σποράδες 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο (26/1) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι στη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, από το μεσημέρι και από τα βόρεια σταδιακά θα ενισχυθούν σε 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 και στο βορειοδυτικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 16 και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή (28/1) στην ανατολική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης. Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξης των 5 - 6 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα ανατολικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση τώρα στους δρόμους της Αττικής: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας και Αττική Οδό

«Μητροκτόνος η Πισπιρίγκου» - Η συγκλονιστική εισαγγελική πρόταση για την ενοχή χωρίς ελαφρυντικά

Το μήνυμα για την δολοφονία του Άλκη από τα ΜΜΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη