ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, πολιτικά κόμματα και κοινωνικοί φορείς στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Η συμμετοχή των πολιτών είναι μαζική και υπολογίζεται, σύμφωνα με την αστυνομία στα 10.000 άτομα, ενώ αυτή την ώρα η κεφαλή της πορείας βρίσκεται επί της λεωφ. Μεσογείων, κοντά στα αστυνομικά μπλόκα.

Στο σημείο διεξάγονται διαπραγματεύσεις διαδηλωτών με την Αστυνομία, προκειμένου να τους επιτραπεί να συνεχίσουν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

poreia1
poreia2

Πολίτες από κάθε γωνιά συγκεντρώθηκαν μετά τις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, για να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής και να ενώσουν τις φωνές τους λέγοντας ένα μεγάλο «όχι» στον φασισμό.

poreia3
poreia4

Σημειώνεται ότι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο παραμένουν κλειστοί, ενώ το Μετρό δεν εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό στους σταθμούς Πανεπιστήμιο Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Κατεχάκη.

Παράλληλα, αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.

ΓΣΕΕ: Στόχος η αντιμετώπιση της βίας

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ στόχος είναι «η αντιμετώπιση της βίας παράλληλα με την περιθωριοποίηση των απολογητών της βίας και του ναζισμού».

Κάλεσμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο έχουν απευθύνει και πολιτικά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα».

«Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να πούμε ένα «ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

Τη συμμετοχή τους στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο ανακοίνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αντιφασιστικό χαρακτήρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αντιφασιστικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από κάλεσμα της ΟΛΜΕ.

Σύλλογοι φοιτητών και σπουδαστών, οι οποίοι πρόσκεινται στο ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), καθώς και μαθητές που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Σχολείων (ΣΑΣΑ) έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο.


Διαβάστε επίσης:

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Κέντρο

Συνεδριάζουν οι καθηγητές για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο σήμερα στην Πάτρα

Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Με αντιφασιστικό μήνυμα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο

Κανονικά οι προσεγγίσεις πλοίων παρά τη 48ωρη απεργία των πλοηγών

Βόλος: Με δύο πορείες ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην πορεία της ΑΔΕΔΥ

Θεσσαλονίκη: Συμβολική κατάληψη στον Λευκό Πύργο

«Παραλύει» και η Θεσσαλονίκη