ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε πώς οι Γερμανοί δεν πλήρωσαν τον ΦΠΑ και έφυγαν σαν... κύριοι

Δείτε πώς οι Γερμανοί δεν πλήρωσαν τον ΦΠΑ και έφυγαν σαν... κύριοι

Τουλάχιστον εξοργιστικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι οι γερμανικές εταιρείες που πήραν έργα στην Ελλάδα και έβαλαν στα ταμεία τους αστρονομικά ποσά, να μην πληρώνουν τον ΦΠΑ που τους αναλογεί και να φεύγουν σαν κύριοι από την Ελλάδα, χωρίς να ανοίγει ρουθούνι.

To θέμα είναι γνωστό και είχε έρθει στην επικαιρότητα εδώ ακι πολύ καιρό αν και τα γνωστά «συστημικά» μέσα ενημέρωσης φρόντισαν να το «θάψουν» και να μην εμφανιστεί σε κανένα δελτίο μεγαλοκαναλιού και σε καμία από τις πολιτικές εφημερίδες που διατηρούν οι μεγαλοεκδότες.

Ελάχιστες εφημερίδες ασχολήθηκαν με το θέμα

hoechtief-ceb4ceb9ceb1ceb3cf81ceb1cf86ceae

Παρόλα αυτά, το olympia.gr παρουσιάζει τα έγγραφα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ότι δηλαδή η γερμανική εταιρεία Hochtief η οποία ενεπλάκη σε δεκάδες δημόσια έργα και κέρδισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν κατέβαλλε τον ΦΠΑ επειδή "έτσι θεώρησε", δεν κατέβαλε τους σχετικούς φόρους, δεν τήρησε τους κανονισμούς περί παγίων και ...έφυγε ανενόχλητη!

Την ίδια στιγμή που πολύτεκνες οικογένειες βλέπουν τα σπίτια τους να κατάσχονται για χίλια ευρώ, ενώ η κυβέρνηση όχι μόνο λεονταρίζει απέναντι στους αδύναμους καγχάζοντας για το «αναγκαίο» της φορολογικής της πολιτικής, αλλά δεν δίνει ούτε μια στοιχειώδη απάντηση στα ερωτήματα για τους λόγους που έχουν προκαλέσει αυτή τη στάση της έναντι των Γερμανών...

hoechtief-1

Αυτή είναι η Ελλάδα που αλλάζει; Αυτή είναι η Ελλάδα που γυρίζει σελίδα; Από την Siemens μέχρι τα υποβρύχια, την ΜΑΝ και την Hochtief, το πλιάτσικο των δισεκατομμυρίων μένει ατιμώρητο.
Το χειρότερο; Ενώ βάσει του άρθρου 14 (ν. 2523/1997) η εταιρεία δεν έπρεπε να παίρνει φορολογική ενημερότητα λόγω αυτής της ενέργειας, συνέχιζε κανονικά να διαχειρίζεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας!

hoechtief-2


Δείτε τα ντοκουμέντα που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και συγχρόνως απονομιμοποιεί όλη την φορολογική λαίλαπα κατά των ανυπεράσπιστων πολιτών.

Πηγή: olympia.gr