Δημοψήφισμα Καταλονία LIVE: Χάος στην Ισπανία - Άγρια επεισόδια σε όλη τη χώρα

Newsbomb

Τα όσα συμβαίνουν στην Βαρκελώνη και τις άλλες περιοχές της Καταλονίας συνιστούν μια πρωτόγνωρη κρίση για την Ισπανία και την Ευρώπη - Η κυβέρνηση της Μαδρίτης διαμηνύει ότι το δημοψήφισμα είναι παράνομο, όπως αποφάνθηκε και το Συνταγματικό Δικαστήριο, αλλά οι Καταλανοί είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν και από τα ξημερώματα έκαναν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα

Γενικευμένες ταραχές εκτυλίσσονται σε πολλές περιοχές της Καταλονίας, όπου ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας πολιορκούν εκλογικά κέντρα σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Η ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε χωρίς να το θέλει να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχει καταλήξει μια φάρσα», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία αυτή Ένρικ Μίγιο.

Σκοπός της αστυνομίας και της εθνοφρουράς που επενέβησαν στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και δεν έχουν στόχο τους ανθρώπους που πάνε να ψηφίσουν, εξήγησε ο Μίγιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε», τόνισε.

22:07
Γιώργος Μαρής

Ο Ισπανός πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη Τύπου

22:05
Γιώργος Μαρής

«Δεν ήταν δημοψήφισμα αυτό που είδαν οι Ισπανοί, είναι ότι εφαρμόζεται ο νόμος στη χώρα. Ήταν άλλο ένα επεισόδιο στην στρατηγική ενάντια στο νόμο και την δημοκρατία μας», ανέφερε ο Μαριάνο Ραχόι

21:55
Γιώργος Μαρής

Μαριάνο Ραχόι: «Δεν έγινε κανένα δημοψήφισμα στην Καταλονία. Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία. Συγχαρητήρια στις αστυνομικές δυνάμεις»

21:44
Γιώργος Μαρής

Δήμαρχος Βαρκελώνης: Δειλός ο Ραχόι – Ξεπέρασε όλα τα όρια

21:33
Γιώργος Μαρής

Τουλάχιστον 761 άτομα χρειάστηκαν νοσοκομειακή φροντίδα σύμφωνα με τις καταλονικές Αρχές

Τουλάχιστον 761 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα σε ταραχές που σημειώθηκαν σ' όλη την Καταλονία, ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση

21:20
Γιώργος Μαρής

Έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων – Με συνθήματα οι Καταλανοί έξω από τα εκλογικά κέντρα

Έξω από τα εκλογικά κέντρα έχουν μαζευτεί εκατοντάδες Καταλανοί φωνάζοντας συνθήματα

21:10
Γιώργος Μαρής

Καταδικάζει τις ενέργειες της ισπανικής κυβέρνησης και η Βρετανία

Ο βρετανός υπουργός Εμπορίου Λάιαμ Φοξ καταδίκασε σήμερα τη βία στην Καταλονία, όμως πρόσθεσε πως το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας αυτής είναι υπόθεση της ισπανικής κυβέρνησης.

Ειδικές δυνάμεις της ισπανικής αστυνομίας εισέβαλαν σήμερα σε εκλογικά τμήματα σ' όλη την Καταλονία, κατάσχοντας κάλπες και ψηφοδέλτια σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη διεξαγωγή του απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την απόσχιση από την Ισπανία.

21:08
Γιώργος Μαρής

Με μια φωνή κατά του Ραχόι στη Μαδρίτη

21:03
Γιώργος Μαρής

Συγκέντρωση στη Μαδρίτη κατά του Μαριάνο Ραχόι

Συνθήματα κατά του Ισπανού πρωθυπουργού και της κυβέρνηση φωνάζουν διαδηλωτές στην ιστορική Plaza del Sol

Χιλιάδες διαδηλωτές με μια φωνή ζητούν την παραίτηση του Μαριάνο Ραχόι

21:00
Γιώργος Μαρής

Έκλεισαν οι κάλπες του ματωμένου δημοψηφίσματος

Εικόνα αυτή την ώρα έξω από εκλογικό κέντρο της Καταλονίας

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved