ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής Επιτροπή στη Μόσχα για τον Εφραίμ

Διεθνής Επιτροπή στη Μόσχα για τον Εφραίμ

Κλιμακώνει της αντιδράσεις της η ρωσική πλευρά στο ζήτημα της προφυλάκισης του Εφραίμ.

Στη Μόσχα ιδρύθηκε Διεθνής Επιτροπή Κοινωνικών Οργανώσεων, με όνομα «Θα υπερασπιστούμε τον Άθω!», μετά από συνεδρίαση της ομάδας πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση του προφυλακισθέντος ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου.

Στην Επιτροπή μετείχε το Διεθνές Ίδρυμα Σλαβικών Γραμμάτων και Πολιτισμού, το Συμβούλιο Ορθοδόξων Κοινωνικών Οργανώσεων, το Ίδρυμα βετεράνων ενόπλων συγκρούσεων «Πίστη και Τιμή», καθώς και άλλες πατριωτικές οργανώσεις βετεράνων, το κοινωνικό κίνημα «Πορεία κατά της διαφθοράς», η ρωσική Λέσχη μοτοσυκλετιστών «Νυχτερινοί Λύκοι», που έχουν πυκνές συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και άλλοι φορείς.

Τις επόμενες ημέρες, η Επιτροπή θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για να καταδείξει ότι οι Αθωνίτες μοναχοί υφίστανται καταπίεση, με αιχμή του δόρατος τη δίωξη του Εφραίμ.

Επίσης, αποφασίστηκε να οριστεί διεθνής δημόσια διερεύνηση της υπόθεσης και να απευθυνθούν εκκλήσεις προς την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας, την οποία και θα καλέσουν να πάρει θέση.

Παράλληλα, αναμένονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, για τις οποίες παραχωρήθηκε η σχετική άδεια από τις δημοτικές Αρχές της πόλης για την 30ή και 31η Δεκεμβρίου.