ΚΟΣΜΟΣ

Μέγκαν Μαρκλ: Έφυγε για Καναδά κι άφησε τον Χάρι μόνο να αντιμετωπίσει το οργισμένο παλάτι

Μέγκαν Μαρκλ: Έφυγε για Καναδά κι άφησε τον Χάρι μόνο να αντιμετωπίσει το οργισμένο παλάτι
ap

Για τον Καναδά έφυγε η Μέγκαν Μαρκλ προκειμένου να «ξεφύγει» από τον σάλο που ξέσπασε μετά την απόφασή της και του πρίγκιπα Χάρι, να αποσπαστούν από τις βασιλικές τους υποχρεώσεις.

Η Μέγκαν Μαρκλ που δέχεται την κατακραυγή των ΜΜΕ, θα πάει πίσω στον Καναδά όπου βρίσκεται ο γιος της, Άρτσι, υπό την προστασία της νταντάς του και θα αφήσει τον Χάρι πίσω στο Μπάκιγχαμ για να αντιμετωπίσει την κρίση που ξέσπασε, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Δούκισσα του Σάσσεξ ήθελε να πάει πίσω στο παιδί της, με τον σύζυγό της να αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει την οργή που έχει φέρει η απόφασή τους στην βασίλισσα Ελισάβετ. Μάλιστα, διευκρινίζει πως η Μαρκλ σκοπεύει να μείνει εκεί για «άγνωστο χρονικό διάστημα».

Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, δεν ήταν στα πλάνα της να μείνει στη Βρετανία για πολύ καιρό, μετά την επιστροφή της από τις διακοπές με την οικογένειά της στον Καναδά. Εμεινε μόλις τρεις μέρες και αποχώρησε μετά την απόφαση της βασίλισσας να λυθεί το ζήτημα άμεσα με την ίδια και τον Χάρι.

Ψάχνει λύση η βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε χτες λίγες «ημέρες» στη βασιλική οικογένεια, προκειμένου να συμφωνήσει σε μια «λύση» για το θέμα της παραίτησης από τα βασιλικά καθήκοντα του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ, την οποία ανακοίνωσαν χωρίς να την συμβουλευτούν, όπως μεταδίδουν πολλά βρετανικά ΜΜΕ.

Στις ομάδες της βασίλισσας, του γιου της Καρόλου και των γιων του, Ουίλιαμ και Χάρι έχουν δοθεί οδηγίες να εργαστούν «με αμείωτους ρυθμούς» για να βρουν «λύσεις», σύμφωνα με μια πηγή στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την οποία επικαλούνται το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News και το πρακτορείο ειδήσεων Press association.

Μια λύση αναμένεται «σε λίγες ημέρες, όχι εβδομάδες», επισήμανε η πηγή.

Δεν αφαιρεί τους τίτλους της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι η βασίλισσα

Πληροφορίες εκ των έσω, που αποκαλείται η Daily Mail, αναφέρουν πως η βασίλισσα προτίθεται να τους επιτρέψει να κρατήσουν τους τίτλους τους, αλλά και να έχουν την ελευθερία που δηλώνουν πως θέλουν να έχουν. Στις «διαπραγματεύσεις» με το ζευγάρι θα μετέχει και ο Γραμματέας του Μπάκιγχαμ, Πρίτι Πατέλ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θέλει να ελέγχει το κόστος που θα έχει η απόφασή τους στους φορολογούμενους, από τη στιγμή που θέλουν να αποτραβηχτούν από το παλάτι. Παράλληλα, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε πως θα αναλάβει την ασφάλεια του πριγκιπικού ζεύγους, με το κόστος ωστόσο να κοστίζει εκατομμύρια στους φορολογούμενους, όπως αναφέρουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση - «βόμβα»: Δείτε τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ