ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στον ποταμό Τενεσί: Κάηκαν ζωντανοί στα πλωτά σπίτια τους - Εικόνες-σοκ

Φρίκη στον ποταμό Τενεσί: Κάηκαν ζωντανοί στα πλωτά σπίτια τους - Εικόνες-σοκ

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, σε μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε δεκάδες σκάφη, αγκυροβολημένα σε μια προβλήτα στον ποταμό Τενεσί, στην Πολιτεία της Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

«Προς το παρόν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι έχουμε οκτώ νεκρούς», είπε στους δημοσιογράφους ο Τζιν Νίκλαους, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στην κωμόπολη Σκότσμπορο.

Η πυρκαγιά, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στα ξύλινα σκάφη, που χρησιμοποιούνταν ως πλωτά σπίτια στη λίμνη Γκάντερσβιλ, στην Πολιτεία της Αλαμπάμα.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι φλόγες να υψώνονται μέσα στο σκοτάδι, κατά μήκος του σκεπαστού-προβλήτα.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

«Ξυπνήσαμε από τις κραυγές και τις εκρήξεις», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS η Μάντι Ντέρχαμ, η οποία κοιμόταν στο σκάφος του φίλου της. «Είδαμε ότι όλα ήταν κατακόκκινα… Μέσα σε 15-20 λεπτά, όλη η προβλήτα καιγόταν. Όλα τα σκάφη διαθέτουν δεξαμενές με προπάνιο ή βενζίνη, για αυτό προκλήθηκε αυτή η τεράστια πυρκαγιά», εξήγησε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επίσης λόγο για τουλάχιστον επτά τραυματίες. Όλοι τους πήδηξαν στο νερό για να σωθούν από τις φλόγες και έχουν υποστεί εγκαύματα ή υποθερμία, αλλά η κατάστασή τους είναι σταθερή.

Τουλάχιστον 35 σκάφη καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μενίδι: «Με έβρισε και εκνευρίστηκα», υποστηρίζει ο αστυνομικός που χτύπησε 11χρονο

ΣΟΚ στη σόου μπιζ: Στη φυλακή ο αδελφός πασίγνωστης τραγουδίστριας – Καταδικάστηκε για βιασμό (pics)

Σχετικές ειδήσεις