ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Σοκαριστική δήλωση επιδημιολόγου - «Είναι η πιο τρομακτική ασθένεια που έχω δει»

Κοροναϊός: Σοκαριστική δήλωση επιδημιολόγου - «Είναι η πιο τρομακτική ασθένεια που έχω δει»

Η επέλαση του COVID-19 συνεχίζεται

Ο πλανήτης όλος έχει ριχτεί στην μάχη κατά του κοροναϊού, ο οποίος «σκεπάζει» όλο τον κόσμο.

Το εμβόλιο κατά του COVID-19 βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο την ίδια ώρα που αρκετοί επιστήμονες σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούν δοκιμές και πειράματα ώστε να βρουν την «χρυσή» φόρμουλα που θα σώσει τον πλανήτη από μια φονική επιδημία.

Μια από αυτές της ομάδας είναι και εκείνη της Μεγάλης Βρετανίας, με τον δόκτωρ Richard Hatchett, επικεφαλή της προσπάθειας για το εμβόλιο, να προχωρά σε δηλώσεις που προκαλούν ανησυχία.

Αφού χαρακτήρισε την μάχη με την ασθένεια «πόλεμο», δεν άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας αναφέροντας πως το εμβόλιο ίσως χρειαστεί περίπου δυο χρόνια για να βγει στην αγορά ενώ χαρακτήρισε τον κοροναϊό ως «την πιο τρομακτική ασθένεια που έχω δει ποτέ».

«Δεν νομίζω πως είναι τόσο λάθος αναλογία ως σύγκριση με τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο Π.Ο.Υ. συχνά χρησιμοποιεί τέτοιες παρομοιώσεις.Έχουν δει και γνωρίζουν καλύτερα από όλους τι μπορεί να κάνει ο ιός», ανέφερε στο Channel 4.

Ο Hatchett συνέχισε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ό,τι πιο τρομακτικό έχω δει ποτέ. Χειρότερος ακι από τον έμπολα, τον SARS ή τον MERS. Αυτό που κάνει τον κοροναϊό τόσο τρομακτικό είναι η ικανότητά του να μεταδίδεται με τέτοια ταχύτητα αλλά και ο θάνατος που επέρχεται σχετικά γρήγορα».

Αυτή την στιγμή έχουν πιστοποιηθεί πάνω από 100.000 κρούσματα ενώ οι θάνατοι παγκοσμίως αγγίζουν τις 3.500.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Επεκτείνουν τον φράχτη στα σύνορα - Σταμάτησαν την είσοδο σε 2.867 μετανάστες σε 24 ώρες

Πέτσας: Δεν θα περάσει κανείς τα σύνορά μας, είναι θέμα εθνικής ασφάλειας

Σχετικές ειδήσεις