ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Ιταλία: Συγκλονίζει η μαρτυρία αναισθησιολόγου που προσβλήθηκε από τον ιό

Κορονοϊός – Ιταλία: Συγκλονίζει η μαρτυρία αναισθησιολόγου που προσβλήθηκε από τον ιό

Κορονοϊός Η περιγραφή του Άντζελο Βαβασόρι προκαλεί ανατριχίλα.

Ο 53χρονος αναισθησιολόγος από το Τρεβιόλο, Άντζελο Βαβασόρι, που σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το inews24.it εργάζεται σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο νόσησε από τον κορονοϊό, ο οποίος τον χτύπησε μέσα στον χώρο εργασίας του.

«Η γυναίκα μου και ο 18χρονος γιος μου μολύνθηκαν, τα 14χρονα δίδυμα και η 11χρονη κόρη μας όχι για την ώρα» είπε μετά το τέλος της προσωπικής του μάχης με τον κορονοϊό.

Μιας μάχης που ξεκίνησε την Πέμπτη 5 Μαρτίου, όταν βρέθηκε θετικός στον ιό, μετά το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε την προηγούμενη μέρα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ



«Ο πυρετός παρέμενε στο 39 και το βράδυ της Πέμπτης άρχισα να αναπνέω με δυσκολία. Μέσα σε λίγα λεπτά έχασα τις αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης, ενώ αδυνάτισε η όραση μου».

Στους πνεύμονες του Βαρασόρι παράγεται όλο και λιγότερο οξυγόνο, γεγονός που του φέρνει πονοκεφάλους και δυσεντερία, οπότε τηλεφωνεί στο νοσοκομείο ο ίδιος.

«Δεν υπήρχε κρεβάτι και ήξερα ότι δεν θα αντέξω για πολύ ακόμη. Τελικά στις έντεκα το βράδυ μου τηλεφώνησε ένας συνάδελφος για να μου πει ότι άδειασε κρεβάτι».

Μόλις βγαίνει η ακτινογραφία επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από πνευμονία και οι συνάδελφοι του βάζουν τον ειδικό αναπνευστήρα Peep.

«Προσπάθησα να αντέξω χωρίς διασωλήνωση και νάρκωση αλλά χάνεις την συνείδηση και την αίσθηση του χρόνου, δεν είναι εύκολο».

Στη συνέχεια του χορήγησαν ένα κοκτέιλ φαρμάκων και για τις επόμενες δύο μέρες ο Βαβασόρι όπως τόνισε ήταν απών. «Αντιλαμβάνεσαι στον ύπνο σου ότι οι γιατροί και τα μηχανήματα σε τροφοδοτούν οξυγόνο και σε ενυδατώνουν. Ο χρόνος συμπυκνώνεται σε μια στιγμή και τώρα ξέρω ότι είναι εκείνη η επιτάχυνση που διαγράφει το παρελθόν και το παρόν, τα σύνορα ανάμεσα στην ζωή και τον θάνατο».

Η επιστροφή από την επιβεβλημένη διασωλήνωση βρήκε τον Ιταλό αναισθησιολόγο σε έναν θάλαμο, δίπλα από έναν ασθενή του, ο οποίος είχε νοσήσει και αυτός τον ιό. Και οι δύο ήταν από τους τυχερούς, σε μια χώρα που μετράει εκατόμβες νεκρών ενώ στο Μπέργκαμο μέχρι χθες γινόταν μια κηδεία κάθε μισή ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σε καραντίνα δύο χωριά της Κοζάνης - «Κλεισμένοι όλοι στα σπίτια»

Κορονοϊός: Με κάρτα και ανά..τετραγωνικό στα σούπερ μάρκετ! Διευρύνεται το ωράριο - Ανοιχτά Κυριακές

Σχετικές ειδήσεις