ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Κόλαση και στη Γερμανία με 1.948 νέα περιστατικά σε μόλις 24 ώρες

Κορονοϊός – Κόλαση και στη Γερμανία με 1.948 νέα περιστατικά σε μόλις 24 ώρες
Associated Press

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε σήμερα στα 18.610 περιστατικά, σύμφωνα με το ινστιτούτο Robert Koch.

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 1.948 περιστατικά, από την προηγούμενη ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών σύμφωνα με το ίδιο ινστιτούτο αυξήθηκε στους 55, αυξημένος κατά 9 από τους 46 νεκρούς που είχαν ανακοινωθεί το Σάββατο.

Ματαρέλα σε Σταϊνμάγερ: Καμία χώρα να μην γνωρίσει την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας

«Ελπίζω πραγματικά η Γερμανία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας», έγραψε ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, σε επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Παράλληλα, θέλησε να τον ευχαριστήσει για την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού.

«Εδώ, σε πολλές περιοχές αποδεκατίζεται η γηραιότερη γενιά, η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους, όχι μόνο για τα συναισθήματά τους, αλλά και την καθημερινή ζωή», προσθέτει ο Ιταλός Πρόεδρος.

«Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ηγεσία της, εργάζεται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμέτωπη με αυτή την νέα, γενικευμένη δραματική κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει. Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη να νιώσουν την αποτελεσματική εγγύτητα της δράσης της Ένωσης», καταλήγει ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Υπενθυμίζεται ότι οι νεκροί την Ιταλία, μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου (21/03), έφτασαν τους 4.825 και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 σε 53.578, με 6.072 άνθρωποι να έχουν ιαθεί. Μέσα σε 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 793 ασθενείς -αριθμός-«ρεκόρ»- και καταγράφηκαν 6.557 νέα κρούσματα, ενώ μόλις 923 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Δυστυχώς, πλέον η Ιταλία μετρά περισσότερους νεκρούς ακόμα και από... την Κίνα, τη χώρα από την οποία ξεκίνησε ο φονικός ιός.

Δραματική η κατάσταση και στην Ισπανία

Ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του COVID-19 στην Ισπανία αυξήθηκε στους 1.720 σήμερα από τους 1.326 θανάτους που είχαν αναφερθεί χθες, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στην Ισπανία επικαλούμενα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών. Μέσα σε ένα 24ωρο πέθαναν 394 άνθρωποι.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών στη χώρα αυξήθηκε σήμερα στα 28.572 περιστατικά από 24.926 της προηγούμενης καταμέτρησης που είχε δημοσιοποιηθεί χθες, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές αναφορές.

H κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 15 ακόμη ημέρες, μετά την αρχική 15νθήμερη κατάσταση ανάγκης που είχε ανακοινωθεί στις 14 Μαρτίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του COVID-19, όπως ανέφεραν σήμερα οι εφημερίδες «El Pais» και «El Mundo».

Η επιβολή της κατάστασης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, απαγορεύει όλες τις αναγκαίες μετακινήσεις.

Στα 530 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ευτυχώς, μέχρι στιγμής η πορεία που καταγράφει ο φονικός ιός δεν θυμίζει ούτε λίγο την αντίστοιχη άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών χθες το απόγευμα, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας ανέρχονται 530 και 13 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ξεπέρασαν τους 13.000 οι θάνατοι από τον κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο

Περισσότεροι από 305.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ περισσότεροι από 13.000 έχουν πεθάνει.

Οι θάνατοι στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των θανάτων στην Κίνα, όπου και καταγράφηκε αρχικά το ξέσπασμα του COVID-19 σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

ΚΟΡΟΝOΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι ασθενείς στην Ελλάδα - Πόσοι νοσούν σε κάθε νομό (Χάρτες & πίνακες)