ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Οργή Καντέρ για Τουρκία: «Κάνε κάτι παρανοϊκέ Ερντογάν, ο κόσμος πεθαίνει»

Κορονοϊός - Οργή Καντέρ για Τουρκία: «Κάνε κάτι παρανοϊκέ Ερντογάν, ο κόσμος πεθαίνει»

Με ένα βίντεο - «γροθιά στο στομάχι» ο σταρ του NBA Ενές Καντέρ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί με την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Τουρκία, ενώ παράλληλα επιτέθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους χειρισμούς του.

Ο άσος των Σέλτικς με ανάρτησή του στο Instagram, η οποία συνοδεύεται από ένα ανατριχιαστικό video, που δείχνει ανθρώπους στην Τουρκία να λιποθυμάνε κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου, σχολίασε, με άκρως επιθετικό τρόπο,τους χειρισμούς του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσον αναφορά τον κορονοϊό.

«Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν από τον κορονοϊό στους δρόμους μέρα μεσημέρι στην Τουρκία. Ο δικτάτορας Ερντογάν ακόμη τα καλύπτει όλα και δεν παρέχει την κατάλληλη φροντίδα ή προσοχή. Κάνε κάτι, παρανοϊκέ Ερντογάν!», έγραψε χαρακτηριστικά ο NBAer.

Δείτε την ανάρτηση του:

Υπενθυμίζεται ότι ο Ενές Καντέρ σήμερα κατοικεί στις ΗΠΑ και διώκεται εδώ και χρόνια από το καθεστώς Ερντογάν και δεν μπορεί να επιστρέψει στην Τουρκία καθώς κινδυνεύει με σύλληψη.

Στους 59 οι νεκροί στην Τουρκία

Οι νεκροί από την επιδημία Covid-19 στην Τουρκία αυξήθηκαν στους 59 την Τετάρτη (25/03), 15 περισσότεροι από την Τρίτη (24/03), ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 2.433, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Στην ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχουν διενεργηθεί άλλα 5.035 διαγνωστικά τεστ, κάτι που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός του αυξήθηκε περίπου στις 33.000.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έκανε γνωστό ότι συνελήφθησαν 410 χρήστες του διαδικτύου για «προκλητικά» σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και επειδή ανάρτησαν «αβάσιμες» πληροφορίες που σχετίζονταν με την επιδημία.

Η τουρκική κυβέρνηση ζητά εδώ και πολλές ημέρες να μην διασπείρονται ψευδείς πληροφορίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πανικό στον κόσμο.

ΚΟΡΟΝOΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συμπτώματα και μετάδοση - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι εστίες του φονικού ιού στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Το τεστ που θα κάνει διάγνωση σε 15 λεπτά από το σπίτι – Πώς γίνεται