Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Daily Telegraph: Παράδειγμα προς μίμηση οι Έλληνες και η ψύχραιμη στάση τους

Κορονοϊός - Daily Telegraph: Παράδειγμα προς μίμηση οι Έλληνες και η ψύχραιμη στάση τους
INTIME NEWS

ΚορονοϊόςΔημοσίευμα - έπαινος από τους Βρετανούς.

Δημοσίευμα της Daily Telegraph επαινεί τους Έλληνες για τη στάση που έχουν επιδείξει απέναντι στα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, παρά τη γενικότερη τάση τους -όπως αναφέρει- ως έθνος να παραβιάζουν τους κανόνες.

Αυτή την φορά επισημαίνει ότι οι Έλληνες έχουν πάρει στα σοβαρά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και έχουν δείξει ότι αναγνωρίζουν τη σημασία της παγκόσμιας κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη τηρώντας τους κανόνες με ψυχραιμία, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Όπως αναφέρει η συντάκτρια του άρθρου, οι Έλληνες δύσκολα συμμορφώνονται με τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη χρήση ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο, κράνη σε μοτοσικλέτες και την απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Αυτό όμως δεν ισχύει με τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η 25η Μαρτίου ήταν ένα τεστ για τους Έλληνες, οι οποίοι γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους με παρελάσεις στους δρόμους. Η εικόνα, ωστόσο, φέτος ήταν διαφορετική. Οι Έλληνες παρέμειναν στα σπίτια τους και περιορίστηκαν στο να κρεμάσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια τους.

Ακόμα και η κατάσταση στα σούπερ μάρκετ εξελίσσεται ομαλά, ανέφερε η συντάκτρια, χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα. Δεν έχουν επηρεαστεί ούτε οι εισαγωγές, όπως είπε συγκεκριμένα, καθώς μπόρεσε να προμηθευτεί ακόμη και το αγαπημένο της τυρί τσένταρ.

Στο άρθρο επισημαίνεται η συμμόρφωση των Ελλήνων με έναν ακόμη κανονισμό που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 23 Μαρτίου και σύμφωνα με τον οποίο απαιτείται ειδική άδεια κυκλοφορίας στους δρόμους. Οι πολίτες της χώρας στέλνουν το απαραίτητο sms πριν βγουν από το σπίτι τους και φέρουν πάντα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα για τυχόν έλεγχο.

Μετά από αρκετά χρόνια οικονομική κρίσης και προβλημάτων που ταλάνισαν τη χώρα λόγω του μεταναστευτικού, οι Έλληνες φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν άλλη μία δυσκολία. Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί είναι κάτι ακόμα με το οποίο πρέπει να συμμορφωθούν και να τα βγάλουν εις πέρας.

Όπως φαίνεται, οι Έλληνες αναγνωρίζουν τη σημασία αυτής της παγκόσμιας κρίσης και δίνουν μαθήματα φιλότιμου σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία. Επίσης, οι Έλληνες εστιάζουν στην αξία της οικογένειας που τους ενώνει στις δύσκολες στιγμές και καταφέρνουν να βγαίνουν νικητές, καταλήγει η συντάκτρια.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συμπτώματα και μετάδοση - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι εστίες του φονικού ιού στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Έρχεται... κόλαση! Πού θα χτυπήσει ο ιός τις επόμενες μέρες

Σχετικές ειδήσεις