ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Θρήνος για την 16χρονη Ζουλί - Υποβλήθηκε σε τρία τεστ και πέθανε από κορονοϊό

Κορονοϊός: Θρήνος για την 16χρονη Ζουλί - Υποβλήθηκε σε τρία τεστ και πέθανε από κορονοϊό
ap

Κορονοϊός: ΣΟΚ έχει προκαλέσει στην Γαλλία ο θάνατος της 16χρονης που έχασε τη μάχη με τον ιό.

Η Ζουλί, η 16χρονη Γαλλίδα που δεν κατάφερε να νικήσει τον κορονοϊό, είχε υποβληθεί σε τρία τεστ. Τα δύο έδειξαν ότι ήταν αρνητική στον ιό.

«Η οικογένειά της άτυχης μαθήτριας έμαθε πολύ αργά ότι η επιδείνωση της υγείας της οφειλόταν στον κορονοϊό, ένα δράμα το οποίο δείχνει την αναξιοπιστία την σημερινών τεστ ανίχνευσής του ιού», επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Δείτε φωτογραφία της 16χρονης στην gallery:

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο βήχας της Ζουλί έγινε πιο έντονος και τη Δευτέρα η μητέρα της την πήγε στο γιατρό. Η κοπέλα διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο Longjumeau όπου εκεί υποβλήθηκε στο πρώτο τεστ. Η μητέρα της επέστρεψε στο σπίτι. Οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν «κάτι σοβαρό», είπαν στη μητέρα της οι γιατροί από το τηλέφωνο.

Την Τρίτη, η κατάσταση της υγείας της άρχισε να χειροτερεύει και η Ζουλί μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Necker στο Παρίσι. Εκεί η οικογένειά της έμαθε ότι και άλλα δύο τεστ στα οποία υποβλήθηκε η 16χρονη έφηβη ήταν αρνητικά.

Το ίδιο βράδυ, αυτή η διάγνωση ήρθε σε αντίθεση με το πρώτο τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί την προηγούμενη ημέρα στο νοσοκομείο Longjumeau στην Εσόν. Το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ ήταν τελικά θετικό. Παράλληλα, η κατάσταση της Ζουλί είχε επιδεινωθεί.

Ξημερώματα Τετάρτης η άτυχη κοπέλα πέθανε θύμα, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, Ολιβιέ Βεράν μιας «εξαιρετικά σπάνιας» μορφής του κορονοϊού στους νέους.

«Ένα δράμα που υπογραμμίζει την αναξιοπιστία των αποτελεσμάτων των τεστ ανίχνευσης», όπως σχολιάζει η Le Parisien.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Γιατί η έφηβη έκανε το τεστ αρκετές φορές

Ο Gerald Kierzek, γιατρός για έκτακτα περιστατικά στο νοσοκομείο Hôtel-Dieu στο Παρίσι, υπενθυμίζει ότι το τεστ είναι «πολύ συγκεκριμένο»: εάν αποδειχθεί θετικό, τότε κατά 98% ο ασθενής νοσεί από Covid- 19.

Από την άλλη πλευρά, η «αξιοπιστία» του τεστ, αν και δεν έχει ακόμη διεξαχθεί εμπεριστατωμένη μελέτη για το θέμα, κυμαίνεται στο «60%».

«Στα νοσοκομεία του Πανεπιστημίου της Λιλ, οι γιατροί δεν διστάζουν να κάνουν πέντε έως και έξι τεστ στους ασθενείς όταν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, μέχρι να αποδειχθεί θετικό το αποτέλεσμα», επισημαίνει ο Gerald Kierzek. «Αυτός είναι ίσως και ο λόγος για τον οποίο η νεαρή Ζουλί έκανε το τεστ τρεις φορές», προσθέτει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μήπως έχεις μολυνθεί και δεν το ξέρεις; - Αυτά είναι τα 7 σημάδια

Κορονοϊός: «Κολλάει» από τα κουνούπια ή όχι; - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Κορονοϊός: Απίστευτες εικόνες στον ουρανό - Δείτε τι καταγράφουν τα ραντάρ (pics)