ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - «Βόμβα» Γώγου: Πλέουμε ήδη πάνω στο 2ο κυμα του ιού

Κορονοϊός - «Βόμβα» Γώγου: Πλέουμε ήδη πάνω στο 2ο κυμα του ιού
AP PHOTOS

Κορονοϊός: Τι δήλωσε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος σχετικά με την κατάσταση του ιού στη χώρα μας

Απαράδεκτα φαινόμενα χαρακτήρισε τις εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια και εκδηλώσεις ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ενώ ανέφερε πως πλέουμε ήδη πάνω στο 2ο κυμα κορονοϊού.

Μάλιστα όπως ο ιδιος δήλωσε «πρέπει να αποκλειστούν τέτοιου είδους εκδηλώσεις» και πως μια χρονιά μπορεί να κυλήσει και χωρίς πανηγύρια ή και εκδηλώσεις.

Παράλληλα, ανέφερε πως έχουμε ορφανά κρούσματα τα όποια αν τα ψάξουμε ίσως βρούμε εισαγόμενα κρούσματα στις επαφές τους και πως υπάρχουν ακόμα μικροεστίες σε διάφορες περιοχές της χώρας

Αναφορικά με την περίπτωση της ανήλικης που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα παιδιά μεταδίδουν σε χαμηλότερο βαθμό ενώ έχουν τηρηθεί οι οδηγίες και θα σπάσει η μετάδοση σε αλλά παιδιά.

Επιπλέον, ο καθηγητής ανέφερε πως βασικό πρόβλημα είναι οι συμπεριφορές μας, ενώ τόνισε πως δεν τηρούνται πλέον τα μέτρα, όπως π.χ. οι μάσκες.

Σημειώνεται ότι σήμερα (12/7) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.803, με το 54.5% να αφορά άνδρες.

Ειδικότερα, από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν:

  • τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τρία (3) κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • έξι (6) στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • πέντε (5) στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • πέντε (5) στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
  • έξι (6) στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς

Συνολικά, τα 998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 62 (32.1%) εξ' αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. Από αυτούς, οι 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Στο σύνολο 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για την Αγιά Σοφιά: Τι συζήτησαν