ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Νορβηγία: Σε καραντίνα όσοι ταξιδιώτες φτάνουν από την Ελλάδα

Κορονοϊός - Νορβηγία: Σε καραντίνα όσοι ταξιδιώτες φτάνουν από την Ελλάδα
ASSOCIATED PRESS

Η Νορβηγία ανακοίνωσε σήμερα (19/08) ότι θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα από τη Βρετανία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αρχής γενομένης από τις 22 Αυγούστου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού σε αυτές τις χώρες.

Παρόμοιοι περιορισμοί θα επιβληθούν επίσης και στους ταξιδιώτες από την Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης (19/08) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε διακόσια δεκαεπτά νέα κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 7.684.

Από το σύνολο των 7.684 κρουσμάτων, 1.765 (23.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 3.585 (46.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 3, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 235 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 28 (71.4% άνδρες).

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη Μέρκελ: Ο Ερντογάν έφτασε στην… Άνδρο και μας καλεί να κάνουμε διάλογο μαζί του!