ΚΟΣΜΟΣ

Μπραντ Πιτ: Σάλος στο Χόλιγουντ - H Σαϊεντολογία και οι τελετές «εξαγνισμού» με 15χρονη σε σάουνα

Μπραντ Πιτ: Σάλος στο Χόλιγουντ -  H Σαϊεντολογία και οι τελετές «εξαγνισμού» με 15χρονη σε σάουνα

Αποκαλύψεις για την απόπειρα του Μπραντ Πιτ να γίνει μέλος της Σαϊεντολογίας, όταν είχε δεσμό με την Τζουλιέτ Λιούις, μεταξύ 1989 και 1993, φέρνει στο φως το Page Six.

Μεχρι τώρα πιστεύαμε ότι μόνο το όνομα του Τομ Κρουζ συνδέεται με την Σαϊεντολογία.

Φαίνεται όμως ότι πολλοί διάσημοι του Χόλιγουντ έχουν κάνει κινήσεις για να ενταχθούν στους κόλπους αυτής της θρησκευτικής ομάδας. Αποκαλύψεις κάνουν τα διεθνή μέσα για την απόπειρα του Μπραντ Πιτ να γίνει μέλος της Σαϊεντολογίας, όταν είχε δεσμό με τη νεαρή ηθοποιό Τζουλιέτ Λιούις, στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Page Six, ο Μπραντ πέρασε τρία χρόνια στους κόλπους της οργάνωσης και συμμετείχε σε τελετές, συνεδρίες και ειδικά μαθήματα. «Πηγή» της The Sun μέσα από την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας στο Πόρτλαντ δήλωσε ότι πριν γίνει γνωστός ο ηθοποιός είχε δοκιμάσει την «εκπαίδευση» της θρησκευτικής ομάδας, χωρίς τελικά να καταφέρει να ταιριάξει με τα «πιστεύω» της.

Η «πηγή» αναφέρει ότι ο Πιτ λάμβανε μέρος σε πολύωρες τελετές εξαγνισμού, οι οποίες γίνονταν σε σάουνα και μαζί του ήταν υποχρεωτικά η (λεγόμενη) «δίδυμή» του - μια κοπέλα 15 ετών την οποία είχαν ορίσει να παρακολουθεί την πρόοδό του. Η κοπέλα ήταν η κόρη ενός εξέχοντος μέλους του κινήματος της Σαϊεντολογίας και είχε οριστεί να έχει την ευθύνη του Πιτ - όπως και εκείνος θα είχε την ευθύνη αντίστοιχα της κοπέλας. «Ήταν σίγουρα μαζί του στη σάουνα, αλλά δεν ήταν τίποτα πονηρό» ανέφερε η «πηγή».

Όπως εξηγεί η Sun, η παράξενη χρήση σάουνας (μαζί με βιταμίνες και γυμναστική) εντάσσεται στο πλαίσιο της διαδικασίας εξαγνισμού που ανέπτυξε ο ιδρυτής της Σαϊεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ. Σύμφωνα με αρχεία της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, ο Πιτ ολοκλήρωσε κάποιες συνεδρίες τον Ιούλιο του 1991 και «ένα ειδικό μάθημα για την ανθρώπινη αξιολόγηση» τον Μάιο του 1993. Μέρος της εκπαίδευσής του αποτελούσαν και κάποιες φραστικές επιθέσεις, τις οποίες ο ηθοποιός δεν φάνηκε να δέχεται και εγκατέλειψε τρέχοντας της Εκκλησία. Η Λούις κατάφερε να πείσει τον Πιτ να επιστρέψει, αλλά όχι για πολύ. Το 1993 έκλεισε την πόρτα πίσω του και δεν ξαναγύρισε. Εκείνη παρέμεινε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πρωταθλήτρια η Αττική - Μείωση των κρουσμάτων, «έκρηξη» των διασωληνωμένων