ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τι δείχνουν τα στοιχήματα - Τραμπ ή Μπάιντεν;

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Τι δείχνουν τα στοιχήματα - Τραμπ ή Μπάιντεν;
Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους παίκτες του Στοιχήματος για τις εκλογές των ΗΠΑ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Το κορυφαίο πολιτικό γεγονός στον πλανήτη κάθε τέσσερα χρόνια δεν θα μπορούσε να μην προξενήσει το ενδιαφέρον των παικτών του στοιχήματος.

Η άμμος στην κλεψύδρα αδειάζει για τις Προεδρικές Εκλογές των ΗΠΑ. Τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Χίλαρι Κλίντον, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί έρχονται ξανά αντιμέτωποι και όλος ο πλανήτης περιμένει τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ που καθορίζουν τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις παγκοσμίως στα χρόνια που ακολουθούν.

Αυτή τη φορά, απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν. Η κόντρα των δυο ανδρών με φόντο τις αμερικανικές εκλογές έχει κορυφωθεί. Η πανδημία του κορονοϊού χρησιμοποιείται κι από τους δυο στις ομιλίες και τις εκστρατείες τους, ενώ σημαντικό ρόλο στη ρητορική τόσο του Ρεπουμπλικάνου όσο και του Δημοκρατικού υποψήφιου παίζουν η οικονομία αλλά και η εξωτερική πολιτική.

Τα τελευταία 24ωρα οι δημοσκοπήσεις που έχουν εμφανιστεί για τις εκλογές των ΗΠΑ έχουν… μπερδέψει τον κόσμο. Αρχικά υπήρξαν προβλέψεις που έδιναν μεγάλο προβάδισμα στον Τζο Μπάιντεν, εμφανίστηκαν όμως και αυτές που «δείχνουν» ανατροπή και τελική επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Τις δημοσκοπήσεις δεδομένα μελετούν και οι παίκτες του στοιχήματος, αφού οι αμερικανικές εκλογές 2020 είναι ένα από τα μεγαλύτερα betting events στον κόσμο και αρκετές εταιρίες παγκοσμίως προσφέρουν αποδόσεις για όλα τα ενδεχόμενα. Αν επιλέξει κανείς να ασχοληθεί στοιχηματικά με τις εκλογές των ΗΠΑ, πέρα από το προφανές «Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ», μπορεί να ποντάρει και σε δεκάδες άλλες επιλογές.

Οι εταιρίες προσφέρουν για στοιχηματισμό τις εκλογές των πολιτειών, τις εκλογές της Γερουσίας των ΗΠΑ και τις εκλογές της Βουλής των Αντιπροσώπων. Προφανώς και το μεγαλύτερο μέρος των στοιχημάτων, βέβαια, θα «πέσει» στην ενότητα «Προεδρικές Εκλογές 2020» που ήδη εδώ και καιρό έχει ανοίξει από τις περισσότερες εταιρίες στοιχηματισμού σε όλο τον πλανήτη.

Οι αποδόσεις για Τραμπ και Μπάιντεν

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι αποδόσεις οι οποίες προσφέρονται για κάθε ένα ενδεχόμενο, δείχνουν και μια «τάση» που υπάρχει στο κοινό και οδηγούν ακόμα και στη δημιουργία αναλύσεων και άρθρων για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, το πόσες πολιτείες θα κερδίσει ο κάθε υποψήφιος και με τι ποσοστό!

Στην περίπτωση του ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, λοιπόν, στην Ελλάδα έχει κανείς την επιλογή να επιλέξει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν σε απόδοση 1,55 στον Stoiximan ή 1,50 στη NetBet.

Η επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ το 2020, προσφέρεται σε απόδοση 2,50 τόσο από τον Stoiximan όσο και από τη NetBet. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως προσφέρονται για στοιχηματισμό και πρόσωπα όπως ο Μάικ Πενς και η Καμάλα Χάρις, που θα είναι οι επόμενοι αντιπρόεδροι ανάλογα την έκβαση των εκλογών…

ekloges-ipa-stoiximan.jpg
Μερικές από τις αποδόσεις στον Stoiximan για τις εκλογές των ΗΠΑStoiximan

Πέρα από τον νικητή, βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να στοιχηματίσει κανείς και στο κόμμα που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους στη διαδικασία. Οι Δημοκρατικοί προβάλλουν ως ακλόνητο φαβορί για τον Stoiximan αφού η απόδοσή τους είναι μόλις 1,03 ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν απόδοση 10.00. Πολύ πιο ισορροπημένα είναι τα πράγματα, όμως, για τις εκλογές της Γερουσίας των ΗΠΑ. Μπορεί να είναι εκ νέου φαβορί οι Δημοκρατικοί με απόδοση 2,00 αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι είναι στο 3,75 και πολύ πιο πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συνολική πλειοψηφία, σε απόδοση 3,00 στον Stoiximan. Για τη NetBet είναι ακόμα πιο ισχυρό φαβορί οι Δημοκρατικοί με απόδοση 1,47 ενώ μικρότερη είναι και η απόδοση των Ρεπουμπλικάνων στο 2,55 καθώς προσφέρεται και το εξαιρετικά δύσκολο (ως απίθανο) ενδεχόμενο να υπάρξει νίκη ανεξάρτητου κόμματος σε απόδοση 201.

Τα μεγάλα ντέρμπι στις πολιτείες

Το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών στις ΗΠΑ είναι τέτοιο, που δεν αρκεί απλά η νίκη σε ό,τι αφορά τη λαϊκή ψήφο έτσι ώστε να κερδίσει ο κάθε υποψήφιος την προεδρεία. Θα πρέπει να έχει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων που αναδεικνύονται από κάθε πολιτεία ξεχωριστά. Εκεί γίνεται και το μεγάλο «ντέρμπι» ανάμεσα σε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς, εκεί κρίθηκαν άλλωστε και οι εκλογές του 2016 και παρότι η Χίλαρι Κλίντον είχε περισσότερους ψήφους, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο νέος κάτοικος του Λευκού Οίκου.

Ειδικότερα σε κάποιες πολιτείες όπου η δημοσκοπική διαφορά των δυο είναι αρκετά μικρή, αναμένεται μάχη μέχρι και για την τελευταία ψήφο. Εκεί είναι που μπορεί να στρέψει κανείς και το στοιχηματικό του ενδιαφέρον, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο… σασπένς στη βραδιά των Αμερικανικών Εκλογών του 2020. Πολιτείες όπως η Πενσιλβάνια, η Φλόριντα, η Αριζόνα και η Βόρεια Καρολίνα είναι πολύ πιθανό να κρίνουν το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ κι αυτό φαίνεται κι από τις αποδόσεις που υπάρχουν στις στοιχηματικές εταιρίες.

ekloges-ipa-netbet.jpg
Μερικές από τις αποδόσεις της NetBet για τις εκλογές των ΗΠΑNetBet

Σύμφωνα με τη NetBet η επικράτηση των Δημοκρατικών στην Πενσιλβάνια είναι το πιθανότερο συμβάν με απόδοση 1,44, ενώ πιθανή νίκη των Ρεπουμπλικάνων προσφέρεται στο 2,65. Για τον Stoiximan οι αποδόσεις είναι 1,50 και 2,50 αντίστοιχα. Στη Φλόριντα τον πρώτο λόγο έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι για τον Stoximan με απόδοση 1,75 ενώ η νίκη των Δημοκρατικών είναι σε απόδοση 2,00 την ώρα που στη NetBet οι αποδόσεις είναι 1,68 και 2,10 αντίστοιχα.

Στην Αριζόνα για τη NetBet είναι φαβορί οι Δημοκρατικοί με απόδοση 1,68 ενώ πιθανή επικράτηση των Ρεπουμπλικάνων δίνεται σε απόδοση 2,10. Αντίστοιχα στον Stoiximan, οι αποδόσεις είναι 1,65 και 2,15. Ακριβώς ίδιες αποδόσεις προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρία και για την Βόρεια Καρολίνα, ενώ στη NetBet πιθανή επικράτηση των Δημοκρατικών προσφέρεται στο 1,80 και αυτή των Ρεπουμπλικάνων στο 1,90 σε ένα από τα μεγαλύτερα «ντέρμπι» τόσο εκλογικά, όσο και στοιχηματικά όπως φαίνεται κι από τους αριθμούς...

Οι Προεδρικές Εκλογές στις ΗΠΑ το 2020, λοιπόν, μπορούν να αποκτήσουν ένα έξτρα ενδιαφέρον αν εκτός από πολιτικά ενεργός και ευαισθητοποιημένος, είναι κανείς και παίκτης του στοιχήματος. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να διαλέξει κάτι από τα παραπάνω ή από τις δεκάδες επιλογές που υπάρχουν στις δυο εταιρίες και να φτιάξει το δικό του δελτίο, συνδυάζοντας το ξενύχτι για την αναμονή των αποτελεσμάτων των εκλογών των ΗΠΑ και με ξενύχτι για το αν θα περάσει από το ταμείο…

* Οι αποδόσεις που αναφέρονται ενδέχεται να έχουν αλλάξει από τη στιγμή που δημοσιεύεται το κείμενο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Πώς θα εκλεγεί ο πρόεδρος - Γιατί το κοινό μπορεί να μην αναδείξει τον νικητή;