ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Εκλογές ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων
AP Photo

Εκλογές ΗΠΑ - 2020Οι Δημοκρατικοί όχι μόνο διατήρησαν, αλλά ενίσχυσαν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και ABC.

Οι Δημοκρατικοί προβλέπεται να κερδίσουν τέσσερις με πέντε έδρες επιπλέον στη Βουλή, σύμφωνα με αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα.

Αυτή τη στιγμή διαθέτουν 232 σε σύνολο 435 εδρών.

Από την πλευρά τους οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Γερουσία.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο πρώην γιατρός του Τραμπ

Ο πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου Ρόνι Τζάκσον, ο οποίος έχει εξάρει την «εξαιρετική υγεία» του Ντόναλντ Τραμπ του οποίου έχει γίνει ένθερμος υποστηρικτής, κέρδισε μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CNNi και του MSNBC.

Ο πρώην στρατιωτικός γιατρός, που έχει τον βαθμό του ναυάρχου, είχε θέσει υποψηφιότητα στο Τέξας για μια έδρα την οποία άφησε κενή Ρεπουμπλικάνος βουλευτής που πήρε σύνταξη.

Δηλώνοντας ότι είναι «τιμή του» που εξελέγη, ο δρ. Τζάκσον έγραψε στο Twitter: «Δεν θα υποκύψω ποτέ στις ομάδες των προοδευτικών και θα είμαι ο συντηρητικός ηγέτης που αξίζετε».

Πότε θα ξέρουμε το νικητή των προεδρικών εκλογών;

Επισήμως, το όνομα του νικητή δεν ανακοινώνεται από τις Πολιτείες παρά μόνο όταν επικυρώσουν τα αποτελέσματα, κάτι για το οποίο μπορεί να χρειαστεί ακόμη και μία εβδομάδα. Ωστόσο, κατά παράδοση, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης ανακοινώνουν μέσα στη νύχτα τον νικητή, με βάση τα έξιτ πολ ανά περιφέρεια.

Η νίκη του Ρόναλντ Ρίγκαν, το 1980, ανακοινώθηκε στις 03.15 (ώρα Ελλάδας), όμως εκείνη του Τραμπ, το 2016, καθυστέρησε και ανακοινώθηκε μόνο όταν εξακριβώθηκε ότι κέρδιζε την Πενσιλβάνια.

Το 2000, όταν κέρδισε ο Τζορτζ Ου. Μπους, το αποτέλεσμα των εκλογών κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από 36 ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΗΠΑ 2020 αποτελέσματα: Δείτε LIVE ποιος προηγείται σε κάθε πολιτεία