ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεία Μαραντόνα: Απίστευτο! Ο κόσμος ανάγκασε τις αρχές να δώσουν παράταση στο λαϊκό προσκύνημα

Κηδεία Μαραντόνα: Απίστευτο! Ο κόσμος ανάγκασε τις αρχές να δώσουν παράταση στο λαϊκό προσκύνημα

Κηδεία Μαραντόνα: Πρωτοφανείς στιγμές στο Μπουένος Άιρες όπου η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Όλη η Αργεντινή θέλει να σκύψει πάνω από το σώμα του Θεού «Ντιεγκίτο». Παρατάθηκε κατά τρεις ώρες η διαδικασία, δείτε LIVE εικόνα.

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πενθεί τον θάνατο του κορυφαίου των κορυφαίων. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή στα 60 του και σκόρπισε τη θλίψη σε όλο τον πλανήτη. Στην Αργεντινή η λέξη θρήνος είναι λίγη για να περιγράψει τα συναισθήματα των ανθρώπων.

Η χώρα έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ το Προεδρικό Μέγαρο «Casa Rosada» άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί τη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα η οποία έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα εδώ και πολλές ώρες. Είναι ενδεικτικό πως ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί εκεί καλύπτει μια έκταση 20 οικοδομικών τετραγώνων.

Τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής αναφέρουν πως χρειάζονται τρεις ώρες αναμονής για να καταφέρει να φτάσει κάποιος ως τη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα και να προσκυνήσει στον Θεό του ποδοσφαίρου. Για αυτό τον λόγο, μάλιστα, αλλά και υπό τον φόβο επεισοδίων καθώς όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν και η ένταση στους δρόμους του Μπουένος Άιρες ανάμεσα στον κόσμο και την αστυνομία, η διαδικασία πήρε παράταση.

Όπως έγινε γνωστό, το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα θα διαρκέσει ως τις 19:00 (ώρα Αργεντινής) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κηδεία του Θεού κι η μεταφορά της σορού του στο Jardin Bella Vista όπου θα είναι η τελευταία του κατοικία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί και ένα δημοσίευμα που αναφέρει πως τελευταία επιθυμία του Μαραντόνα ήταν να ταριχευτεί, όπως είχε κάνει το – εμβληματικό για την Αργεντινή – ζεύγος Περόν.

Δείτε LIVE εικόνα από την κηδεία του Μαραντόνα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος Νοσοκ. Ιατρών Δράμας στο Newsbomb.gr: «Χρειαζόμαστε βοήθεια - Θα χαθούν ανθρώπινες ζωές»