ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πρόεδρος Νοσοκ. Ιατρών Δράμας στο Newsbomb.gr: «Χρειαζόμαστε βοήθεια - Θα χαθούν ανθρώπινες ζωές»

Πρόεδρος Νοσοκ. Ιατρών Δράμας στο Newsbomb.gr: «Χρειαζόμαστε βοήθεια - Θα χαθούν ανθρώπινες ζωές»
INTIME

ΚορονοϊόςΚραυγή αγωνίας και απόγνωσης από την πρόεδρο των Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας - Επείγουσα έκκληση για βοήθεια - «Δεν αντέχουμε άλλο».

Ρεπορτάζ: Αμαλία Κάτζου, Ιωάννα Κατσίμπα

Τις δραματικές στιγμές που βιώνουν γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο της Δράμας εξαιτίας των περιστατικών κορονοϊού περιέγραψε στο Newsbomb.gr η κυρία Νίτσα Κιόρτεβε.

H πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, έκανε λόγο για τραγικές καταστάσεις στο νοσοκομείο, απευθύνοντας παράλληλα δραματική έκκληση για βοήθεια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν δεν λάβουμε βοήθεια άμεσα, θα χαθούν ανθρώπινες ζωές».

Η κυρία Κιόρτεβε τόνισε πως όλες οι κλίνες είναι κατειλημμένες και πως πρέπει άμεσα να μεταφερθούν οι ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία. «Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Δράμας νοσηλεύονται 140 ασθενείς σε κλίνες απλές με Covid και 12 ασθενείς στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι. Η ΜΕΘ δηλαδή είναι πλήρης, ενώ δύο ακόμη ασθενείς περιμένουν διασωληνωμένοι να βρούν ένα κρεβάτι για την διακομιδή τους», ανέφερε η κυρία Κιόρτεβε.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο νοσοκομείο, η ίδια υπογράμμισε ότι «υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και από την δική μας πλευρά και από το ΕΚΑΒ, όπως είδαμε και σήμερα με την αεροδιακομιδή ασθενών από την Δράμα στην Αθήνα».

Όσον αφορά στην έλλειψη παροχής οξυγόνου στο νοσοκομείο Δράμας, η πρόεδρος ξεκαθάρισε πως «Οι ασθενείς χρειάζονται ιδιαιτέρως υψηλή παροχή οξυγόνου, για τον λόγο αυτό θα γίνει μία αναβάθμιση στο δίκτυο οξυγόνου. Παίρνουν όλοι το οξυγόνο που χρειάζονται, απλώς το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει αυτή την υψηλή παροχή γιατί θα ''κρασάρει'', ωστόσο με κάθε τρόπο χορηγείται οξυγόνο».

«Το νοσοκομείο βρίσκεται "στα κόκκινα", καθώς πρόκειται για ένα μικρό, υποστελεχωμένο νοσοκομείο εδώ και χρόνια. Το νοσοκομείο έχει φτάσει από πλευράς προσωπικού σε οριακή κατάσταση γιατί 80 νοσηλευτές και διοικητικοί ασθενούν με κορονοϊό. Έχουν μείνει ελάχιστοι για να αντεπεξέλθουν και οι περισσότεροι έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διασπορά στο νοσοκομείο. Γι' αυτό και απευθύνουμε έκκληση για βοήθεια. Δεν αντέχουμε άλλο», είπε η κ. Κιόρτεβε.

Η ίδια, σχολιάζοντας την δραματική κατάσταση της Δράμας, ανέφερε ότι «ξαφνικά έγινε μία εκτίναξη στα κρούσματα και μία πολύ μεγάλη διασπορά μέσα στο νομό, και ζούμε καταστάσεις που ούτε είχαμε φανταστεί ότι θα ζήσουμε. Ζούμε έναν ''μάυρο'' Νοέμβρη με πάρα πολλούς θανάτους Δραμινών ασθενών. Οι περισσότεροι που χάνουν τη μάχη είναι ηλικιωμένοι.», δήλωσε.

«Χάσαμε και μία εργαζόμενη νοσηλεύτρια, 52 χρονών, πριν από δύο ημέρες, που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη, έχουμε δηλαδή και την πρώτη απώλεια από προσωπικό του νοσοκομείου μας. Χρειαζόμαστε βοήθεια!», επεσήμανε η ίδια.

H κυρία Κιόρτεβε, μιλώντας στο Newsbomb.gr, για το σύστημα Υγείας, τόνισε ότι «Πρέπει να στηρίξουμε το σύστημα Υγείας, ενώ έχουμε κι εμείς με την σειρά μας ζητήσει βοήθεια από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης και από τον Ιατρικό Σύλλογο για ιδιώτες γιατρούς. Χρειαζόμαστε βοήθεια, αυτή είναι δυστυχώς η μαύρη αλήθεια. Αναλογικά με τον πληθυσμό μας έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Κόλαση» με 608 διασωληνωμένους, 99 θανάτους και 2.018 νέες μολύνσεις