ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αερογέφυρα ζωής! Η στιγμή που φτάνουν στην Αθήνα με C-130 οι ασθενείς από Δράμα

Κορονοϊός: Αερογέφυρα ζωής! Η στιγμή που φτάνουν στην Αθήνα με C-130 οι ασθενείς από Δράμα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΤρεις ασθενείς από τη Δράμα μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (26/11), με αεροσκάφος C-130, μέσα σε ειδικές κάψουλες, σε νοσοκομεία της Αθήνας

Στη Βόρεια Ελλάδα, «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», όπως φαίνεται από την κατάσταση που επικρατεί στις εντατικές, με τους ασθενείς που διασωληνώνονται να διαδέχονται ο ένας τον άλλον με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Την ίδια στιγμή, αποδεκατισμένο είναι σε υγειονομικό προσωπικό το νοσοκομείο της Δράμας, τη στιγμή που θρηνεί τον πρώτο νεκρό εργαζόμενο από κορονοϊό.

Για τον λόγο αυτό, ενεργοποιήθηκε το σχέδιο για επείγουσες αεροδιακομιδές ασθενών, με στρατιωτικά αεροσκάφη σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή με C-130 από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης της Καβάλας τριών διασηληνωμένων ασθενών με κορονοϊό προς την Αθήνα με ειδικές κάψουλες.

Η πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, κυρία Κιόρτεβε τόνισε πως όλες οι κλίνες είναι κατειλημμένες και πως πρέπει άμεσα να μεταφερθούν οι ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Δράμας νοσηλεύονται 140 ασθενείς σε κλίνες απλές με Covid και 12 ασθενείς στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι. Η ΜΕΘ δηλαδή είναι πλήρης, ενώ δύο ακόμη ασθενείς περιμένουν διασωληνωμένοι να βρούν ένα κρεβάτι για την διακομιδή τους», ανέφερε η κυρία Κιόρτεβε.

Ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr, κατέγραψε την στιγμή που τα ασθενοφόρα μεταφέρουν τους ασθενείς, δίνοντας μία ελπίδα ζωής να τα καταφέρουν σύντομα.

Δείτε την στιγμή που φτάνουν στην Αθήνα οι ασθενείς:

Όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, απογειώθηκε το C-130 από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης της Καβάλας, στο οποίο επιβιβάστηκαν 3 ασθενείς με κορονοϊό, με προορισμό τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου Δράμας, η μεταφορά των τριών ασθενών, που είναι διασωληνωμένοι τα δυο τελευταία 24ωρα κρίθηκε αναγκαία λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους και της ηλικίας τους, καθώς και οι τρεις είναι άνω των εβδομήντα ετών.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Πρόεδρος νοσοκομειακών ιατρών Δράμας: Εκτός ελέγχου το νοσοκομείο - Δεν έχουμε κρεβάτια