ΚΟΣΜΟΣ

Mέγκαν-Χάρι: «Ψήνεται» το πρώτο ντοκιμαντέρ του έκπτωτου πριγκιπικού ζεύγους στο Netflix

Mέγκαν-Χάρι: «Ψήνεται» το πρώτο ντοκιμαντέρ του έκπτωτου πριγκιπικού ζεύγους στο Netflix

Σε δημιουργικό «πυρετό» βρίσκεται το ζεύγος του Σάσεξ μετά την παραίτηση του απο τα βασιλικά καθήκοντα σε μία προσπάθεια να χρηματοδοτήσει τη νέα του ζωή στις ΗΠΑ. Το  «Heart Of Invictus» η πρώτη παραγωγή στο Νetflix είναι γεγονός και οι λεπτομέρειες μόλις ανακοινώθηκαν.

Με φόντο την αποχώρησή τους από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και τα όσα ακολούθησαν ο Πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ υπογράφουν συμφωνίες και αναλαμβάνουν νέα καθήκοντα στις ΗΠΑ…για να βγάλουν τα προς το ζην.

Μετά την ανακοίνωση του 36χρονου Χάρι ότι αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου σε μία εταιρεία startup της Σίλικον Βάλεϊ, το ζεύγος του Σάσεξ ανακοίνωσε το πρώτο σόου της πολυετούς «χρυσής» συμφωνίας που έχουν υπογράψει με το Νetflix.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Heart Of Invictus», που θα επικεντρωθεί σε αθλητές που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση Invictus Games για τραυματίες βετεράνους, στη Χάγη, το 2022. Την παραγωγή της σειράς θα αναλάβει η Archewell production, ο δημιουργικός βραχίονας του ομώνυμου μη κερδοσκοπικού οργανισμού των Μέγκαν και Χάρι.

Ο Πρίγκιπας Χάρι μάλιστα όπως έγινε γνωστό θα εμφανιστεί στην κάμερα και θα είναι ο βασικός παραγωγός της σειράς που θα παρουσιάζει ιστορίες από τα παρασκήνια και τη ζωή των αθλητών και των διοργανωτών καθώς προετοιμάζονται για τους αγώνες, οι οποίοι έχουν αναβληθεί για την επόμενη άνοιξη λόγω της πανδημίας Covid-19.

Τα Invictus Games σημειωτέον είναι μια αθλητική διοργάνωση, που δημιούργησε ο πρίγκιπας Χάρι το 2017, για το στρατιωτικό προσωπικό που είχε τραυματιστεί εν ώρα δράσης. Τα επεισόδια της σειράςθα σκηνοθετήσει ο Ορλάντο φον Άινσιντελ και η Τζοάνα Νατασεγκάρα θα αναλάβει την παραγωγή, σύμφωνα με το Netflix. Το δίδυμο αυτό είναι γνωστό για την τιμηθείσα με Όσκαρ δουλειά τους στο ντοκιμαντέρ «The White Helmets».


Τα έσοδα από την παραγωγή θα βοηθήσουν το ζεύγος να χρηματοδοτήσει τη νέα του ζωή στην Καλιφόρνια μετά το πολύκροτο «Megxit» και τη διακοπή της χρηματοδότησης από το Μπάκιγχαμ που ακολούθησε. Ο Χάρι είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στην Όπρα Γουίνφρεϊ πως δεν του είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να δημιουργήσει περιεχόμενο για υπηρεσίες ροής όπως το Netflix και το Spotify, χρειάστηκε να το κάνει ωστόσο γιατί η οικογένειά του είχε έλλειψη χρημάτων.

«Το ενδεχόμενο αυτό μου προτάθηκε από κάποιον άλλο από τη στιγμή που η οικογένειά μου διέκοψε την οικονομική ενίσχυση και χρειάστηκε να μεριμνήσω για την οικονομική μας ασφάλεια…Από την πλευρά μου, το μόνο που χρειαζόμουν ήταν αρκετά χρήματα για να μπορέσω να προσφέρω ασφάλεια στην οικογένειά μου».


Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο, η εφημερίδα Daily Telegraph έγραψε ότι το ζευγάρι είχε συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την πλατφόρμα Quibi ήδη από το 2019.
Από τότε που μετακόμισαν στις ΗΠΑ ο Χάρι και η Μέγκαν υπέγραψαν συμφωνία για την παραγωγή ταινιών, εκπομπών και ντοκιμαντέρ για το Netflix, ενώ συνεργάζονται με τη μουσική πλατφόρμα Spotify για παραγωγή και φιλοξενία podcast μέσω της νεοσύστατης εταιρείας παραγωγής ήχου Archewell Audio.

Το brand name Μέγκαν-Χάρι «πουλάει» σύμφωνα με τους ειδικους, οπότε το ζεύγος μπορεί κάλλιστα να επενδύσει σε χρυσές συμφωνίες με εταιρείες και εκδοτικούς οίκους. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου άλλωστε ανακοίνωσαν ότι περιμένουν το δεύτερο παιδί τους, γεγονός που θα εκτοξεύσει και άλλο τη δημοφιλία τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Τσιόδρα για τον κορονοϊό: Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις