ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μπάιντεν- Πούτιν: Ο Πούτιν έφερε τη λιμουζίνα του από τη Ρωσία

Πούτιν αυτοκίνητο
AP

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έφερε μαζί του τη λιμουζίνα του από τη Ρωσία για να μεταβεί στη σύνοδο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Η αυτοκινητοπομπή του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με το BBC, είχε τουλάχιστον 17 αυτοκίνητα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα αυτοκίνητα της αστυνομικής συνοδείας.

Η λιμουζίνα του Πούτιν είναι ένα θωρακισμένο Aurus Senat Sedan, που μεταφέρθηκε από τη Μόσχα. Του είχε δοθεί ως δώρο την ημέρα της τέταρτης ορκωμοσίας του το 2018.

Δεν είναι γνωστό πόσο κοστίζει το αυτοκίνητο, ωστόσο σύμφωνα με το BBC η τιμή της βασικής του διαρρύθμισης κυμαίνεται γύρω στα 250.000 δολάρια.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέφθασε στη Γενεύη με το προεδρικό αεροσκάφος Ilyushin Il-96, προερχόμενος από το Σότσι, και μετέβη ήδη στη Villa La Grange (στην ώρα του, κάτι που δεν είναι και πολύ συνηθισμένο, όπως σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ). Ακολούθησε ο Τζο Μπάιντεν. Οι δύο ηγέτες έχουν εισέλθει στη Villa La Grange, μια ελβετική βίλα του 18ου αιώνα.

Η συνάντηση αναμένεται να διαρκέσει 4 με 5 ώρες, με συζητήσεις πάνω σε θέματα όπως ο έλεγχος των εξοπλισμών, οι επιθέσεις χάκερ και οι παρεμβάσεις σε εκλογές. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, σε ένδειξη των τεταμένων σχέσεων, δεν θα περιλαμβάνονται σε αυτήν γεύματα, ενώ οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου αντί για μία κοινή.

Είναι η πρώτη φορά που ο Τζο Μπάιντεν συναντά ως πρόεδρος τον Πούτιν.

Τα θέματα συζήτησης περιλαμβάνουν τον έλεγχο των εξοπλισμών, τις κυρώσεις και τις αμερικανικές κατηγορίες προς τη Ρωσία για παρεμβάσεις σε εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι προσδοκίες από τη συνάντηση στη βίλα, που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη της Γενεύης, είναι γενικότερα χαμηλές. Και οι δύο ηγέτες έχουν πει ότι ελπίζουν σε πιο σταθερές και προβλέψιμες σχέσεις, αν και τα «μέτωπα» διαφωνίας είναι πολλά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πειραιάς: Ταλαιπωρία από την απεργία των ναυτεργατών που κρίθηκε παράνομη - «Δεν είχαμε ενημέρωση»