Οι τρομοκρατικές επιθέσεις «ανέβασαν» τον Σαρκοζί

Newsbomb

Για πρώτη φορά προηγείται ο Νικολά Σαρκοζί του Σοσιαλιστή αντιπάλου του Φρανσουά Ολάντ σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά την επίθεση στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας CSA που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη έδειξε πως ο Σαρκοζί θα ερχόταν πρώτος με 30% στον πρώτο γύρο, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ θα συγκέντρωνε το 28% των ψήφων.

Παρόλα αυτά, στο δεύτερο γύρο ο Γάλλος πρόεδρος εξακολουθεί να χάνει από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, υπολειπόμενος 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Ενώ ο Ολάντ είχε ως τώρα σημαντικό προβάδισμα έναντι του Σαρκοζί, η απάντηση του τελευταίου στην επίθεση της Δευτέρας έχει βελτιώσει την εικόνα του, καθώς η προσοχή της κοινής γνώμης επικεντρώνεται στην ασφάλεια, που είναι παραδοσιακά ένα ατού του προέδρου.

Ο Σαρκοζί εμφανίσθηκε επανειλημμένα στην εθνική τηλεόραση δίνοντας πληροφορίες για την καταδίωξη του δράστη των πυροβολισμών και παριστάμενος σε μια τελετή για τους φονευθέντες στρατιώτες, ενώ ο Ολάντ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να μείνει στο περιθώριο.

Η δημοσκόπηση της CSA, σε δείγμα 1.000 προσώπων, είναι η πρώτη που δείχνει τον Σαρκοζί να αποκτά προβάδισμα δύο μονάδων έναντι του Ολάντ. Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου BFM TV, του ραδιοσταθμού RMC και της εφημερίδας 20 minutes.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved