ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού

πετρελαιοκηλίδα
Φωτογραφία αρχείου
AP

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ και συνεργεία καθαρισμού σπεύδουν να εντοπίσουν την πηγή πετρελαιοκηλίδας που εμφανίστηκε μετά τον τυφώνα «Άιντα».

Η αμερικανική ακτοφυλακή και συνεργεία καθαρισμού προσπαθούν να εντοπίσουν την πηγή μιας πετρελαιοκηλίδας που εντοπίστηκε στον Κόλπο του Μεξικού μετά τον τυφώνα «Άιντα».

Πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες της ΝΟΑΑ (National Oceanic and Atmospheric Administration) αποκάλυψαν την ύπαρξη της πετρελαιοκηλίδας σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το Πορτ Φουρτσόν της Λουϊζιάνα. Σύμφωνα με το Associated Press, φαίνεται να προέρχεται από κάποια πηγή κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε υπεράκτιο χώρο γεωτρήσεων.

Ο τυφώνας «Άιντα» έπληξε τη Λουιζιάνα την προηγούμενη εβδομάδα, αφήνοντας πίσω του περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Στη συνέχεια μετακινήθηκε βορειοανατολικά, αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς και προκαλώντας καταστροφές σε διάφορες πολιτείες.

Η πηγή της διαρροής πετρελαίου θεωρείται πως βρίσκεται στην περιοχή Bay Marchand στον Κόλπο του Μεξικού, ανέφερε η αμερικανική ακτοφυλακή. Εκπρόσωπός της είπε ότι θεωρείται πως πρόκειται για αργό πετρέλαιο από υποθαλάσσιο αγωγό της Talos Energy. Από πλευράς της η εταιρεία λέει ότι δεν θεωρεί πως ευθύνεται για τη διαρροή, σύμφωνα με το Associated Press. Ωστόσο προσέλαβε την Clean Gulf Associates, μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με διαρροές πετρελαίου, για να βοηθήσει στη συγκράτηση της μόλυνσης. Παράλληλα, δύτες προσπαθούν να βρουν την πηγή της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Στυλιανίδης: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκρός επιλοχίας ΕΠΟΠ

Η ακρίβεια «καίει» τα νοικοκυριά - Πόσο αυξάνονται ρεύμα, καύσιμα και βασικά είδη διατροφής