ΚΟΣΜΟΣ

Κόλιν Πάουελ: Η φωτογραφία του που έγινε viral μετά τον θάνατό του από επιπλοκές του κορονοϊού

Κόλιν Πάουελ
Συγκίνηση στις ΗΠΑ για τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ του πρώην υπουργού Άμυνας που πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού
AP PHOTO

Συγκίνηση στις ΗΠΑ για τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ του πρώην υπουργού Άμυνας που πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού

Με μια δική του φωτογραφία από τη δεκαετία του 1950 επέλεξαν αρκετοί Αμερικανοί να αποχαιρετήσουν τον Κόλιν Πάουελ, τον πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ ο οποίος πέθανε την Δευτέρα σε ηλικία 84 ετών μετά από επιπλοκές του κορονοϊού. Για τη φωτογραφία αυτή, μάλιστα, που έγινε viral μετά τον θάνατό του, ο Κόλιν Πάουελ έλεγε χαριτολογώντας ότι ήταν η πρώτη «selfie» της σύγχρονης ιστορίας.

Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία που είχε αναρτήσει ο ίδιος ο Κόλιν Πάουελ στο προφίλ του στο Facebook το 2014 πόζαρε ο ίδιος μπροστά σε έναν καθρέφτη σε ένα υπνοδωμάτιο. «Τραβούσα selfies 60 χρόνια πριν από όλους εσάς φίλοι μου του Facebook» είχε γράψει στη λεζάντα της φωτογραφίας τότε ο Κόλιν Πάουελ.

Ο Κόλιν Πάουελ και η selfie που έγινε viralFacebook

Αφορμή για τη φωτογραφία ήταν η τότε διάσημη selfie της Ellen DeGeneres από την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ του 2014 όταν η παρουσιάστρια της βραδιάς είχε ποζάρει με μια στρατιά διάσημων ηθοποιών, ανάμεσά στους οποίους οι Meryl Streep, Julia Roberts, Bradley Cooper και Brad Pitt. «Φάε τη σκόνη μου Έλεν» είχε προσθέσει στη φωτογραφία του 1950 ο Κόλιν Πάουελ απευθυνόμενος στην Αμερικανίδα ηθοποιό και παρουσιάστρια.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού μολονότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος κατά της Covid-19. Η οικογένεια του Κόλιν Πάουελ στην ανακοίνωσή της ευχαριστούσε, επίσης, το προσωπικό του νοσοκομείου Walter Reed National Medical Center για τη φροντίδα που έδειξε στον άνθρωπό της προσθέτοντας ότι «χάσαμε έναν αγαπημένο σύζυγο, πατέρα και παππού και έναν μεγάλο Αμερικάνο».

Για την ώρα, πάντως, δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιες ήταν οι επιπλοκές που οδήγησαν στον θάνατο τον Κόλιν Πάουελ, ούτε και το διάστημα στο οποίο ήταν νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με το CNN, πάντως, ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ είχε διαγνωστεί με πολλαπλό μυέλωμα μια μορφή καρκίνου του αίματος που μπορεί να περιορίσει τη δυνατότητα του οργανισμού να αντιμετωπίσει μια λοίμωξη υπενθυμίζοντας, έτσι, ότι ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού αλλά με αδυνατισμένο ανοσοποιητικό απειλούνται σε μεγάλο βαθμό από την Covid-19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

H άγνωστη ιστορία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Άγγελου που την φώναζε «γιαγιά»

Μίκης Θεοδωράκης: Το περιεχόμενο της διαθήκης και τα ασφαλιστικά μέτρα του Νοεμβρίου

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)