ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπάλντουιν: Ο ηλεκτρολόγος μηνύει τον ηθοποιό για αμέλεια - «Η σφαίρα πέρασε ξυστά κι απο μένα»

O Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας
O Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας
AP

Μήνυση κατά του ηθοποιού Αλεκ Μπάλντουιν και άλλων μελών του συνεργείου της ταινίας Rust κατέθεσε ο επικεφαλής ηλεκτρολόγος της παραγωγής, κάνοντας λόγο για α

Ο επικεφαλής ηλεκτρολόγος στο πλατό όπου ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε κατά λάθος και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς τον περασμένο μήνα μηνύει τον ηθοποιό και άλλα μέλη του συνεργείου για το περιστατικό.

Ο Σερζ Σβετνόι, φίλος της Χάτσινς, ισχυρίζεται αμέλεια που οδήγησε σε «σοβαρή συναισθηματική δυσφορία». Λέει ότι η σφαίρα πέρασε ξυστά και από τον ίδιο.

Οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν το περιστατικό της 21ης ​​Οκτωβρίου στο Νέο Μεξικό. Δεν έχoυν απαγγελθεί κατηγορίες σε κανέναν μέχρι στιγμής.

Ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χολς είπε στους ερευνητές ότι απέτυχε να ελέγξει όλα τα βλήματα στο όπλο πριν το παραδώσει στον Μπάλντουιν, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο. Ο τελευταίος φέρεται να φώναξε «cold gun» καθώς το έδωσε στον ηθοποιό, που σημαίνει ότι πίστευε ότι ήταν ασφαλές.

O σκηνοθέτης τραυματίστηκε επίσης στα γυρίσματα της ταινίας Western Rust. Η μήνυση του Σβέτνοι κατατέθηκε στο Λος Άντζελες. Κατονομάζει σχεδόν δεκάδες κατηγορούμενους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο 63χρονος Σβέτνοι είπε ότι είδε όπλα να μένουν αφύλακτα στο χώμα λίγες μέρες πριν από τον πυροβολισμό της Χάτσινς, προσθέτοντας ότι είχε προειδοποιήσει τους υπεύθυνους για αυτά.

Η μήνυση του ισχυρίζεται ότι την ημέρα της τραγωδίας «αισθάνθηκε μια παράξενη και τρομακτική κρούση που ήταν σαν αέρας υπό πίεση», όταν το όπλο εξερράγη. Ο ίδιος χτυπήθηκε από «διάσπαρτα υλικά της έκρηξης».

Στη συνέντευξη Τύπου, είπε ότι είχε γονατίσει για να προσπαθήσει να βοηθήσει τη Χάτσινς. Ούτε ο Μπάλντουιν, ούτε οι άλλοι κατηγορούμενοι που κατονομάζονται στη μήνυση δεν έχουν σχολιάσει δημόσια μέχρι στιγμής τις τελευταίες εξελίξεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Hooligans Κολωνού»: Διάλογοι που προκαλούν σοκ - «Ξεκινάει πόλεμος, θα τους γ...» (pics)

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε