ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Hooligans Κολωνού»: Διάλογοι που προκαλούν σοκ - «Ξεκινάει πόλεμος, θα τους γ...» (pics)

Hooligans Κολωνού
Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι οργάνωναν τις επιθέσεις τους

Διαλόγους - σοκ ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας ανηλίκων «Hooligans Κολωνού», που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης, αποκαλύπτει το Newsbomb.gr

Τα μέλη των «σκληρών» του Κολωνού, που είχαν φτάσει στο σημείο να μαχαιρώσουν στο θώρακα, στο ύψος του πνεύμονα, 16χρονο μαθητή στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών, μιλούσαν σχεδόν αποκλειστικά μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Είτε ο ένας με τον άλλον είτε σε ομαδικές συνομιλίες. Οι αστυνομικοί «άνοιξαν» τα κινητά τους τηλέφωνα και βρήκαν διαλόγους, μέσα από τους οποίους ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης τους.

Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι οργάνωναν τις επιθέσεις τους, ότι φωτογράφιζαν τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα που άρπαζαν από τα θύματά τους, ότι βαυκαλίζονταν για τις μπουνιές που έδιναν και ότι ήθελαν να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι σε ανήλικους που τους είχαν βάλει στο στόχαστρό τους.

Μία από τις συνομιλίες στις οποίες μιλούν με «περηφάνια» για την αγριότητά τους είναι η παρακάτω:

«Καλά με τέτοιο νοκ-αουτ που τον έβγαλε τον άλλον ο…»

«Χαχαχα»

«Θα φοβάται να βγαίνει βόλτα»

«Βγάζει και νοκ-αουτ η μπαλαρίνα»

Σε άλλη συνομιλία αναφέρονται σε κλεμμένο κινητό τηλέφωνο μετά από επίθεση:

«Εεεε»

«Κλέψαμε ένα i phone

«Και ένα Α70 Samsung»

«Τώρα»

Σε άλλη περίπτωση φαίνεται ότι γρονθοκόπησαν τα θύματά τους για ένα κινητό:

«Τους έδωσα μποξ»

«Μπουνιές εγώ τέρμα»

«Δες την κάρτα»

«Και i phone

«Τρέχα σε περίπτερο, πες έξι καπνούς»

Υπάρχουν και συνομιλίες στις οποίες γίνεται αναφορά για «πόλεμο» που ξεκινάει σε βάρος ανηλίκων:

«Ακούτε»

«Ετοιμαστείτε. Ξεκινάει πόλεμος»

«Θα τους γαμ…»

«Θα τους γαμ…»

«Εγώ να δεις τι θα τους κάνω μόλις τους πιάσω»

«Πες ονόματα»

Σε ομαδική συζήτηση μεταξύ μελών της συμμορίας, ανήλικος αναζητά σιδερογροθιά:

«Πού θα βρω σιδερογροθιά; Ξέρεις;»

«Έχω εγώ»

«Ευχ. Έχεις φώτο;»

«Θέλω μία οπωσδήποτε»

«Ναι ρε»

Οι δράστες τραβούσαν βίντεο τις ενέδρες που έστηναν, όπως αποκαλύπτεται και σε σχετική συνομιλία:

«Έρχεται βίντεο που τον τρέχουμε»

«Τον πιάσατε;»

Όταν μαχαίρωσαν τον 16χρονο στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών, τα μέλη της συμμορίας θορυβήθηκαν, αντιλαμβανόμενα ότι η Αστυνομία θα εντείνει τις έρευνες για τη σύλληψή τους. Ένας από αυτούς ανέβασε τη σχετική είδηση, που είχε γραφτεί σε ενημερωτική ιστοσελίδα, σε ομαδική συζήτηση που είχαν μεταξύ τους.

Ακολουθεί η σχετική συνομιλία:

«Η μάνα μου μου το είπε»

«Γαμ…»

«Θα σκάσουν μπάτσοι από αύριο»

Δείτε στη Gallery τους διαλόγους:

Χθες Τετάρτη οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών προχώρησαν σε ακόμα μία σύλληψη ανηλίκου της συμμορίας. Πρόκειται για ένα 15χρονο, κάτοικο του Κολωνού, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που κρατούσε το μαχαίρι μέσα στο ΕΠΑΛ, με το οποίο τραυματίστηκε στο θώρακα 16χρονος μαθητής. Κατά την σύλληψή του, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως προσπάθησε να διαφύγει, χτυπώντας με γροθιές του αστυνομικούς, οι οποίοι τελικά του πέρασαν χειροπέδες.

Ο 15χρονος φέρεται να ομολόγησε την συμμετοχή του στη συμμορία. Οι 15χρονοι και οι 16χρονοι που ήταν μέλη της οργάνωσης είχαν «εμμονή» με τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Απαθανάτιζαν τις επιθέσεις τους, τα ματωμένα θύματά τους, τον οπλισμό τους. Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που είχαν τραβήξει και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, με τα οποία επιδίωκαν να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Μεταξύ αυτών των βίντεο είναι η επίθεση που έγινε στις 9.15 της 25ης Οκτωβρίου 2021 μέσα στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο της οδού Αχιλλέως στο κέντρο της Αθήνας. Οι οχτώ δράστες επιτέθηκαν σε δύο ανήλικους. Έναν 17χρονο που τον γρονθοκόπησαν και κατάφερε να τους ξεφύγει ελαφρά τραυματισμένος και έναν 16χρονο που δεν ήταν το ίδιο τυχερός. Και τα δύο θύματα μένουν στον Κολωνό και είχαν στοχοποιηθεί αρκετό καιρό πριν από τη συμμορία. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει συγκεντρώσει υλικό που δείχνει προπαρασκευαστικές ενέργειες των δραστών για την επίθεση που έλαβε χώρα στις 25 Οκτωβρίου.

Ο 16χρονος μαχαιρώθηκε από τα μέλη της σκληρής οργάνωσης, της περιβόητης «ομάδας Σεπολίων», τρεις φορές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 16χρονος δέχθηκε μαχαιριές στο θώρακα –στο ύψος του πνεύμονα- στη γάμπα και στην κνήμη. Το σοκαριστικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στη δικογραφία αναφέρεται ότι «το τραύμα στην περιοχή του πήχη προκλήθηκε κατόπιν άμυνας του 16χρονου, καθώς η πρόθεση των επιτιθέμενων ήταν ο θανατηφόρος τραυματισμός του μαθητή με επίθεση στην κοιλιακή χώρα, πλήττοντας ζωτικά όργανα».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

Εξιχνιάστηκαν περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας, περίπτωση ληστείας και άλλες τρεις επιθέσεις, κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων. Συνελήφθησαν την 6-11-2021, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τρείς ανήλικοι, 15χρονος και 17χρονος αλλοδαποί και 16χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας ανηλίκων. Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα επιπλέον μέλη της συμμορίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί οπλών. Επιπλέον ο 15χρονος και ο 16χρονος κατηγορούνται για απείθεια.

Ειδικότερα, από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα (συμμορία) με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Είχαν συγκεκριμένη ονομασία και συγκεκριμένη δομή, στην κορυφή της οποίας, ως αρχηγικό στέλεχος και οργανωτής επιθέσεων, ήταν ο 17χρονος συλληφθείς.

Ως προς τον τρόπο δράστης, η εγκληματική ομάδα δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού. Κάθε επίθεση είχε στόχο τόσο την αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων των παθόντων όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με την πρόκληση σωματικών βλαβών είτε με την αφαίρεση της ένδυσης.

Μέσω ομαδικής συνομιλίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οργανώνονταν οι επιθέσεις και καθορίζονταν οι κινήσεις του κάθε μέλους (προπαρασκευαστικές ενέργειες, κλπ). Οι επιθέσεις τους βασίζονταν πάντα στην αριθμητική τους υπεροχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα τους, ενώ έφεραν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων, πράγμα που καθιστούσε τη δράση τους άκρως επικίνδυνη.

Επιπρόσθετα και για λόγους επίδειξης δύναμης της συμμορίας, κατέγραφαν βιντεοληπτικά τις περισσότερες επιθέσεις τους.

Από την προανακριτική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους σε: Επίθεση – απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος δύο ανηλίκων κατά την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας εξ αυτών, περίπτωση ληστείας, 3-περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος ανήλικων, κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε

Ηλεία - Κορονοϊός: Σάλος για δήμαρχο που έσπασε την καραντίνα και πήγε σε εκδηλώσεις