ΚΟΣΜΟΣ

Με όλους και με όλα τα έβαλε η Λεπέν

Με όλους και με όλα τα έβαλε η Λεπέν

Η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν επιτέθηκε στις τράπεζες, στο «σύστημα», στους μετανάστες και στους «ηλίθιους» τεχνοκράτες της ΕΕ στην χθεσινή προεκλογική της ομιλία, σε μια προσπάθεια να συνεγείρει τα εθνικιστικά αντανακλαστικά του εκλογικού σώματος.

Η Λεπέν, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση παραμένει στην τρίτη θέση στις προθέσεις ψήφου εν όψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών αυτή την Κυριακή.

Στην μεγαλύτερη προεκλογική της συγκέντρωση ως σήμερα, η Λεπέν κάλεσε τους οπαδούς της να εκφράσουν ηχηρά την οργή τους έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανακτήσουν την εθνική κυριαρχία της Γαλλίας.

Η ομιλία της Λεπέν στο Παρίσι, την οποία διέκοπταν συχνά υποστηρικτές της φωνάζοντας ρυθμικά συνθήματα όπως «εδώ είναι το σπίτι μας!» ή «Μαρίν! Μαρίν!», εντάσσεται στην προσπάθειά της να διατηρήσει την τρίτη θέση, ξεπερνώντας τον αριστερό Ζαν Λικ Μελενσόν, ή ακόμη και να περάσει στον δεύτερο γύρο, μιμούμενη τον πατέρα της, κάτι πάντως που δεν μοιάζει πιθανό. Η υποψήφια επέκρινε «το σύστημα» που θέλει να «επιβάλλει» την αναμέτρηση Ολάντ/Σαρκοζί.

«Είμαι η μόνη υποψήφια του έθνους», υποστήριξε.

Δημοσκόπηση του CSA η οποία δημοσιεύτηκε χθες δίνει στη Λεπέν το 17% των προθέσεων ψήφου, ποσοστό που την φέρνει στην τρίτη θέση, πίσω από τον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος συγκεντρώνει ένα 25%, και τον υποψήφιο του σοσιαλιστικού κόμματος, ο οποίος καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 29%.