ΚΟΣΜΟΣ

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία του που «πάγωσε» η Βρετανία

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία του που «πάγωσε» η Βρετανία

Η Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να «παγώσει» τα υπάρχοντα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στη χώρα, ο οποίος είδε περιουσία δισεκατομμυρίων να δεσμεύεται!

Εδώ και λίγες ώρες ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι persona non grata για την Μεγάλη Βρετανία, η οποία αποφάσισε να «παγώσει» τα υπάρχοντα του Ρώσου ολιγάρχη στη χώρα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως οτιδήποτε είναι στην ιδιοκτησία του Αμπράμοβιτς στην Μεγάλη Βρετανία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, κάτι το οποίο αφορά χρήματα, ακίνητα και οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο μέχρι νεωτέρας.

Μέσα σε αυτά τα υπάρχοντα βρίσκεται και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, στην οποία ο Αμπράμοβιτς έχει κρεμάσει πωλητήριο 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχει δηλώσει πως θα διαθέσει στα θύματα του ρωσό-ουκρανικού πολέμου.

Η συνολική περιουσία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς εκτιμάται στα 9,4 δισεκατομμύρια λίρες και μεγάλο μέρος της βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο θα παραμείνει ανενεργό για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Εκτός από την Τσέλσι, ο Αμπράμοβιτς έχει στην κατοχή του μια υπερπολυτελή έπαυλη στο κέντρο του Λονδίνου, η οποία κοστίζει 90 εκατομμύρια λίρες αλλά και ένα από τα ακριβότερα λοφτ της χώρας, στο Τσέλσι, με την τιμή του να αγγίζει τα 22 εκατομμύρια λίρες.

Την ακίνητη περιουσία του Αμπράμοβιτς, επί ευρωπαϊκού εδάφους, υπάρχει και το εντυπωσιακό Chateu de la Croe στην Γαλλία, αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, οι μετοχές των επιχειρήσεών του στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, της Evraz και της Norlisk, δεν ισχύουν πλέον και έχουν αποσυρθεί.

Στην κατοχή του Ρόμαν Αμπράμοβιτς βρίσκεται και το σούπερ-γιοτ «Solaris», αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων και το οποίο έδωσε «στίγμα» τελευταία φορά στα ανοιχτά της Σικελίας. Ιδιοκτησίας Αμπράμοβιτς είναι ακόμα και το σούπερ-γιοτ «Eclipse».

Φυσικά ο Ρώσος κροίσος διαθέτει και δικά του αεροπλάνα. Συγκεκριμένα ένα Boeing 787-8 Dreamliner, αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων, που έχει την δυνατότητα μεταφοράς 300 ατόμων, ενώ τελευταία φορά εθεάθη στην Μόσχα.

Όσο για την Τσέλσι;

Φαίνεται πως οι «Μπλε» θα ζητήσουν, αν δεν έχουν ήδη ζητήσει, ειδική κυβερνητική άδεια για να προχωρήσει η πώλησή τους. Παράλληλα, δεν μπορούν να πουλήσουν εισιτήρια λόγω Αμπράμοβιτς και κυρώσεων με αποτέλεσμα οι πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν στο πλευρό τους 28.000 άτομα, δηλαδή μόνο τους κάτοχους διαρκείας.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό αυστηρές προϋποθέσεις η πώληση της Τσέλσι από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τσέλσι ζητάει χαλάρωση των κυρώσεών της - «Θα μιλήσουμε με την κυβέρνηση»

Τσέλσι: Απαγόρευσης πώλησης εισιτηρίων λόγω... Αμπράμοβιτς!