ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό αυστηρές προϋποθέσεις η πώληση της Τσέλσι από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Τσέλσι
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μεγάλη Βρετανία επέβαλε σοβαρές κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, κάτι που δεν απαγορεύσει την πώληση της Τσέλσι, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Ο Ρώσος μεγιστάνας έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίας για την εύρεση αγοραστή, με την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος να λήγει στις 15 Μαρτίου.

Τη δύσκολη αυτή δουλειά έχει αναλάβει η τράπεζα της Νέας Υόρκης, Raine Group. Μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Αμπράμοβιτς, η διαδικασία έγινε ακόμα πιο δύσκολη. Για την ακρίβεια σε πρώτη φάση έγινε αδύνατη η οποιαδήποτε προσπάθεια παραχώρησης των μετοχών, καθώς οι κυρώσεις επέφεραν «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων στη χώρα.

Ένα από αυτά είναι κι η Τσέλσι, στην οποία δόθηκε ειδική άδεια για να λειτουργήσει, με τα απολύτως απαραίτητα, κάτι που, μεταξύ άλλων, «μεταφράζεται» σε 20.000 ευρώ δαπάνες σε ταξίδι για εκτός έδρας ματς. Ο σύλλογος του Λονδίνου με ανακοίνωση του γνωστοποίησε ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, για να μειωθούν οι περιορισμοί της.

Το Τμήμα Ψηφιακού κόσμου, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας εξέδωσε από την πλευρά του ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας τα δεδομένα για τη διαδικασία παραχώρησης των μετοχών της ομάδας. «Παρότι η τρέχουσα άδεια δεν επιτρέπει την πώληση του συλλόγου, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε μια πώληση και θα εξέταζε μια αίτηση για μια νέα άδεια που την επιτρέπει. Τα οφέλη δεν μπορεί να τα καρπωθεί το τιμωρημένο άτομο, όσο υπόκειται σε κυρώσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τσέλσι ζητάει χαλάρωση των κυρώσεών της - «Θα μιλήσουμε με την κυβέρνηση»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις και στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς από τη Μεγάλη Βρετανία

Τσέλσι: Μετά τον Ρομάν Αμπράμοβιτς τι; Όλοι οι μνηστήρες για τους «Μπλε»