ΕΛΛΑΔΑ

Ουκρανία: Στην Ζαπορίζια ο Έλληνας πρόξενος

Ουκρανία: Στην Ζαπορίζια ο Έλληνας πρόξενος

Ουκρανία: Στην Ζαπορίζια βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Έλληνα πρόξενος στην Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκης.

Ασφαλής και καλά στην υγεία του είναι ο Έλληνας πρόξενος της χώρας μας στην Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος έφτασε στην Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κύριος Ανδρουλάκης θα διανυκτερεύσει στην Ζαπορίζια καθώς υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Το ταξίδι του, ωστόσο, θα συνεχιστεί αύριο (17/03).

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη πορεία για το κομβόι που συνοδεύει τον κύριο Ανδρουλάκη, μιας και μιλάμε για συνθήκες πολέμου, ενώ είναι ακόμη άγνωστο αν θα περάσει τα σύνορα της Ουκρανίας από την Μολδαβία ή την Ρουμανία.

Τελικός προορισμός του κύριου Ανδρουλάκη είναι, όπως επιβεβαίωσε και ο πατέρας του μιλώντας στο Newsbomb.gr, το Βουκουρέστι, από όπου και θα πάρει το αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πατρίδα μας.

Η Μαριούπολη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο ΟΡΕΝ ο Μανώλης Ανδρουλάκης είπε ότι η Μαριούπολη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει είναι τεράστια.

«Τα νέα δεν είναι καλά από την Μαριούπολη. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε λίγα 24ωρα χάθηκαν τα πάντα κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Είχα στο μυαλό του για τους ανθρώπους που θα πρέπει να ξαναχτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Σκεφτόμουν την οικογένεια μου και τους ανθρώπους μου και έπαιρνα κουράγιο. Δόξα το θεό τα καταφέραμε. Δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Διπλωματικές πηγές: O πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης συνεχίζει τον δρόμο, ευτυχώς είναι καλά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο θρίλερ με τον απεγκλωβισμό του Έλληνα πρόξενου – Άλλαξε το δρομολόγιο

Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη: «Σκεφτόμουν την οικογένειά μου και έπαιρνα κουράγιο»