ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Γαλλία - Μακρόν: Τίποτα δεν έχει κριθεί για τη Γαλλία και την Ευρώπη

Εμανουέλ Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν
AP Photo

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε την Κυριακή τους πολίτες να εμποδίσουν την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν να πάρει την εξουσία όταν οι δυο τους θα έρθουν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

Σε ομιλία του προς τους υποστηρικτές του, σε μια αίθουσα που κυμάτιζαν σημαίες της Γαλλίας και της Ευρώπης. ο Μακρόν είπε ότι «τίποτα δεν έχει κριθεί» ακόμη και υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί για να πείσει όλους τους ψηφοφόρους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απείχαν ή ψήφισαν υποψηφίους της ακροδεξιάς και της Αριστεράς, να τον ψηφίσουν.

«Η συζήτηση που θα έχουμε επί 15 ημέρες θα είναι καθοριστική για τη χώρα μας και για την Ευρώπη», δήλωσε.

Λίγο αργότερα, μιλώντας από το εκλογικό του κέντρο, ο Μακρόν κάλεσε όσους πολίτες απείχαν να φράξουν στον δεύτερο γύρο τον δρόμο στην άκρα δεξιά.

«Όταν η ακροδεξιά, σε όλες τις μορφές της, λαμβάνει τόσο υψηλά ποσοστά στη χώρα, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τα πράγματα πάνε καλά», είπε ο Μακρόν.

«Ξέρω ότι εκπροσωπώ τους συμπατριώτες μου που θέλουν να αντιταχθούν στην ακροδεξιά», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, καλώντας τους Γάλλους που δεν τον ψήφισαν να το πράξουν στον δεύτερο γύρο.