ΚΟΣΜΟΣ

Η οικογένεια Λεπέν και η φωτογράφηση στο Playboy

Η οικογένεια Λεπέν και η φωτογράφηση στο Playboy

Σε μια παριζιάνικη ντίσκο η υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές εκλογές, Μαρίν Λεπέν, γιόρτασε το ιστορικό ποσοστό που συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Στην ντίσκο «Equinoxe» η Μαρίν Λεπέν λικνίστηκε στους ρυθμούς του Λάιονελ Ρίτσι, όσο κι αν είναι δύσκολο ακόμα και να το φανταστεί κανείς.

Η 43χρονη κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν, ιδρυτή και ηγέτη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, προσπαθεί να μετριάσει την «τοξική κληρονομιά» του πατέρα της «κουνώντας τους γοφούς της σε αφρο-αμερικανικούς ρυθμούς», σημειώνει η εφημερίδα «Daily Mail».

Παρά το γεγονός ότι διαδέχθηκε τον πατέρα της μόλις πέρυσι, η Μαρίν Λεπέν προετοιμαζόταν από καιρό για τη στιγμή αυτή.

Η ίδια έχει περιγράψει τον εαυτό της σαν «Λεπέν με περισσότερα μαλλιά». Προσπάθησε επίσης να ισορροπήσει ανάμεσα στη δημοφιλία του πατέρα της και τις πιο ακραίες διακηρύξεις του. Κάποιες αποστροφές του που θυμούνται ακόμα οι Γάλλοι είναι ότι το Ολοκαύτωμα είναι μια «λεπτομέρεια» της ιστορίας, ότι η γερμανική κατοχή στη Γαλλία δεν ήταν και τόσο άσχημη ή ότι στη γαλλική Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου παίζουν πολλοί μαύροι παίχτες.

Γεννήθηκε σε ένα προάστιο του Παρισιού και ήταν η μικρότερη από τρία αδέλφια. Στο σχολείο είχε συνηθίσει να αποκαλούν οι συμμαθητές της τον πατέρα της «φασίστα». Το 1976 μια βόμβα εξερράγη έξω από το σπίτι τους.

lepen-family

Στα 18 της έγινε μέλος του Εθνικού Μετώπου, ενώ η πορεία της στο ακροδεξιό κόμμα ήταν ανοδική παρά τα προβλήματα στην προσωπική της ζωή.

Το μεγάλο χτύπημα ήρθε το 1987 όταν χώρισαν οι γονείς της. Η μητέρα της, για να εκδικηθεί τον Ζαν-Μαρί, φωτογραφήθηκε στο «Playboy» γυμνή, φορώντας μόνο μία ποδιά και κρατώντας μια σκούπα. Ήταν η απάντηση στην άποψη του πρώην συζύγου της, σύμφωνα με την οποία η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι.

lepen-87

Η ίδια έχει παντρευτεί και χωρίσει δύο φορές, με στελέχη του κόμματος του πατέρα της. Ο τωρινός της σύντροφος είναι νομικός σύμβουλος του Εθνικού Μετώπου. Ίσως, ο πατέρας της να μην επικροτεί τον τρόπο ζωής της κόρης του, τη σχέση εκτός γάμου, την εμφάνιση που παραπέμπει σε Γαλλίδα Χίλαρι Κλίντον ή τον χορό της στη ντισκοτέκ του Παρισιού.

Πάντως, δηλώνει περήφανος γι΄αυτήν: «Της παρέδωσα τη σκυτάλη. Τρέχει πιο γρήγορα από εμένα, όλα βαίνουν προς το καλύτερο».