ΚΟΣΜΟΣ

Στα «μαχαίρια» Φρανσουά Ολάντ-Economist

Στα «μαχαίρια» Φρανσουά Ολάντ-Economist

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και του βρετανικού περιοδικού Economist.

Σε χθεσινό του δημοσίευμα, ο Economist άσκησε δριμεία κριτική στον υποψήφιο των σοσιαλιστών. Με τίτλο «Ο μάλλον επικίνδυνος κύριος Ολάντ», το περιοδικό υποστήριξε ότι αν είχε μια ψήφο στις 6 Μαΐου, «θα την δίναμε στον Σαρκοζί, όχι για τα προτερήματά του, αλλά για να αποκλείσουμε τον Ολάντ».

«Το βρετανικό περιοδικό The Economist είναι αντιγαλλικό και αντισοσιαλιστικό», δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο βουλευτής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και υπεύθυνος του προγράμματος του Ολάντ, Μισέλ Σαπέν.

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο Σαπέν επικαλέστηκε τους Financial Times, που επισημαίνουν ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, μια θέση που ενστερνίζεται και ο Ολάντ.

«Ορισμένοι περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και στην Ευρώπη, να εκλεγεί ο Ολάντ για να υπάρξει πραγματική προώθηση της ανάπτυξης», σημείωσε ο Σαπέν, προσθέτοντας ότι η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που έχει συμφέρον να υπάρξει ανάπτυξη στην ευρωζώνη.