ΚΟΣΜΟΣ

Η Λεπέν θα ψηφίσει λευκό στις προεδρικές εκλογές

Η Λεπέν θα ψηφίσει λευκό στις προεδρικές εκλογές

Γραμμή για «λευκό» έδωσε στους οπαδούς της η Μαρίν Λεπέν, λίγες μέρες πριν το β' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Η ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, που κατέκτησε την τρίτη θέση στον πρώτο γύρο, αυξάνοντας την εκλογική της δύναμη σε ποσοστό ρεκόρ, αποκάλυψε σήμερα ότι θα ψηφίσει λευκό, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους ψηφοφόρους της να πράξουν το ίδιο.

«Την Κυριακή, 6 Μαΐου, θα ψηφίσω λευκό. 'Έκανα την επιλογή μου. Καθένας από σας θα κάνει τη δική του, υπεύθυνα και κατά συνείδηση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ελευθερία του πολίτη. Αυτή θα ασκήσω και εγώ. Δεν θα εμπιστευτώ και δε θα δώσω ελπίδα σε κανέναν από τους δυο υποψηφίους. Αγαπώ τη χώρα μου πάρα πολύ. Αγαπώ και εσάς πάρα πολύ για να σας οδηγήσω σε ένα δρόμο με ψεύτικες ελπίδες» δήλωσε χαρακτηριστικά η Λεπέν, σε συγκέντρωση οπαδών της στο Παρίσι.

Στο εκλογικό ακροατήριο της Λεπέν έχει στρέψει την προσοχή του ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, που επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες να αναστρέψει το προβάδισμα του σοσιαλιστή υποψηφίου, Φρανσουά Ολάντ.