ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το ξέσπασμα του μπάλτερ της Νταϊάνα εναντίον Χάρι-Μέγκαν

Βρετανία: Το ξέσπασμα του μπάλτερ της Νταϊάνα εναντίον Χάρι-Μέγκαν
Chris Jackson/Getty Images

Βρετανία: Θυελλώδεις αντιδράσεις προκάλεσε η επερχόμενη κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του πρίγκιπα Xάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Να αφαιρεθούν οι βασιλικοί τίτλοι από τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ ζήτησε ο, επί χρόνια μπάτλερ της πριγκίπισας Νταϊάνα, Πολ Μπάρελ μετά την κυκλοφορία του τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ που αφορά τη ζωή του ζεύγους, μιλώντας στον Πιρς Μόργκαν το βράδυ της Δευτέρας 5/12.

Είναι γεγονός πως η κυκλοφορία του τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο Netflix έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με τον Μπάρελ να ξεσπά εναντίον του ζεύγους.

Μάλιστα, ο πρώην εργαζόμενος του παλατιού σημείωσε πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τον βασιλιά Κάρολο Γ΄.

Ο 64χρονος ισχυρίστηκε, πως εάν ζούσε σήμερα η πριγκίπισσα Νταϊάνα μπορεί να χειροκροτούσε την επιλογή του Χάρι να προστατέψει την οικογένειά του, δεν θα απολάμβανε όμως την εμπορευματοποίηση του γιου και της νύφης της.

«Αφού δεν θέλουν να είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας, γιατί να κρατούν βασιλικούς τίτλους;» αναρωτήθηκε ο Μπάρελ, που χαρακτήρισε τις ενέργειες του ζευγαριούς ως «ναρκισισσμό» ενώ ανέφερε πως έχει «εμμονή με τον εαυτό του».

Ο πρώην μπάτλερ επέμεινε πως η Νταϊάνα ήταν πολύ περήφανη που οι γιοι της ήταν μέλη της βασιλικής οικογένειας και υποστήριζε τη μοναρχία.

Ωστόσο δεν είναι όλοι τόσο επικριτικοί απέναντι στο ζευγάρι.

Η συνεργάτιδα της εκπομπής του Πιρς Μόργκαν Talk TV, Πόλα Ρόουν Έιντριεν, είπε πως το ζευγάρι «πονάει» και χρειάζεται να ακουστεί και η δική τους πλευρά της ιστορίας, αλλιώς δεν θα επιλυθεί ποτέ το πρόβλημα.

«Μιλάμε για ρατσισμό», είπε στον Πιρς Μόργκαν. «Μιλάμε για ανθρώπους που η ψυχική τους υγεία επηρεάστηκε τόσο πολύ που σκέφτηκαν ακόμη και την αυτοκτονία...».

Το Netflix επιβεβαίωσε ότι το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου - ακριβώς τρεις μήνες μετά τον θάνατο της γιαγιάς του Χάρι, Βασίλισσα Ελισάβετ Β', ενώ το δεύτερο μέρος θα κυκλοφορήσει ακριβώς μία εβδομάδα μετά, στις 15 Δεκεμβρίου.

Το πρώτο μέρος που κάνει πρεμιέρα σε δύο μέρες, θα περιλαμβάνει τα τρία πρώτα επεισόδια, ενώ το δεύτερο θα περιλαμβάνει τα υπόλοιπα τρία από τα έξι συνολικά επεισόδια του ντοκιμαντέρ.

Το Netflix ανέφερε για το «Harry & Meghan», πως πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου σειρά, έξι επεισοδίων, που εξερευνά τη σχέση τους.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί το ζευγάρι από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησε η σχέση τους μέχρι και τις προκλήσεις και τις διαμάχες που τους ώθησαν στην απόφαση να αποχωρήσουν από την βασιλική οικογένεια.

«Η σειρά περιλαμβάνει συνεντεύξεις με πρόσωπα της οικογένειας και φίλους που δεν έχουν μιλήσει ποτέ δημόσια για τη σχέση του ζευγαριού στο παρελθόν, καθώς και ιστορικούς και δημοσιογράφους που αναλύουν πώς τα μέσα επηρέασαν τη σχέση του Χάρι και της Μέγκαν με τη βασιλική οικογένεια και την Κοινοπολιτεία γενικότερα».

Το ντοκιμαντέρ κόστισε συνολικά 88 εκατομμύρια λίρες με το πρώτο τρέιλερ να είναι «φωτιά»!

Μέσα σε ένα λεπτό, ο Χάρι φαίνεται να αναφέρει πως διέρρευσαν και «φύτεψαν» ιστορίες για εκείνον και την Μέγκαν, ενώ περιγράφει τη βασιλική ζωή ως «βρώμικο παιχνίδι», ενώ μιλάει και για τον «πόνο και τα βάσανα των γυναικών που παντρεύονται σε αυτό το παλάτι».

Σε άλλο κομμάτι του τρέιλερ εμφανίζεται δακρυσμένη η Δούκισσα του Σάσεξ να σκουπίζει το πρόσωπό της ενώ ο Χάρι την κοιτάζει.

Ένα άτομο περιγράφει την εμπειρία του ζευγαριού για το μίσος για τη φυλή, με μία σκηνή που δείχνει έναν εξοργισμένο Χάρι να κρατά με το χέρι του το πρόσωπό του με την Μέγκαν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη στην κόρη τους Λίλι να περνά από πίσω του.